van der Horst

American Festival: Voorbeschouwing Yokohama Power Racing

Dit weekend wordt te Circuit Zolder in het kader van het American Festival NASCAR Finals de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship 2017 afgewerkt. De wagens van het nationale uithoudingskampioenschap op circuit komen in actie in een "American Style" meeting waar ook de NASCAR Whelen Euro Series zijn kampioen kroont. Voor het Yokohama Racing Team moet de laatste race van het seizoen een bevestiging worden van de capaciteiten van de prachtige Ford Mustang V8, een bolide die perfect thuishoort in een weekend bomvol Amerikaanse invloeden. Rijders met dienst zijn ook dit weekend weer Chris Van Woensel, Tom Boonen en Olivier Hermans.
Het Yokohama Racing Team kende tot dusver een ietwat teleurstellend seizoensverloop. Vol verwachting werd uitgekeken naar de 24 Hours of Zolder, maar een schuiver op een natte piste maakte voortijdig een einde aan de hoop van het Limburgse team om een mooi resultaat te behalen.
 
"De schade na de impact bleek groter dan we initieel hadden verwacht", legt Olivier Hermans uit. "Het ganse team heeft echter hard gewerkt om de bolide opnieuw op te bouwen om zo terug present te kunnen tekenen bij de seizoensfinale. Dit wordt de eerste wedstrijd van de Mustang waarbij ik op voorhand kan zeggen dat we er volledig klaar voor zijn. Bij een nieuwe wagen komen altijd wat kinderziektes kijken, maar ondanks de beperkte rijtijd die we hadden tot dusver, zijn de technische problemen relatief goed meegevallen. Het hoofddoel voor ons is in deze fase dus zoveel mogelijk te leren en te bewijzen dat de wagen er staat."
 
"Vorige week hebben we met de wagen nog een extra testdag ingelast. Enerzijds was het een sessie waarin we de nieuw opgebouwde bolide terug wat meters wilden laten maken, anderzijds is het voor onze piloten positief om ook wat extra kilometers op hun actief te hebben. De testdag verliep eigenlijk volledig volgens plan en we konden heel wat data vergaren. Dat is zeer bemoedigend, temeer omdat we komend weekend slechts aan onze derde race toe zijn. De focus ligt nu volledig op die wedstrijd over 3 uur. Ons hoofddoel is zonder meer de finish te behalen.
 
De kwalificaties worden verreden op zaterdag van 15.05- 16.05 uur, terwijl de race over drie uren op gang wordt gevlagd op zondag om 15.20 uur.

Yokohama Power Racing press



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons