van der Horst

American Festival: Alon Day en Stienes Longin overvleugelen concurrentie in tweede vrije training

Alon Day - Caal Racing
Alon Day - Caal Racing
In de tweede vrije oefensessie te Circuit Zolder domineerden Alon Day en Stienes Longin respectievelijk in Elite 1 en in Elite 2. Day, die vorig jaar nog beide races won, was in Elite 1 meer dan een seconde sneller dan Anthony Kumpen. Bij de Elite 2-rijders was het Stienes Longin die zijn dichtste concurrent op meer dan een seconde zette.
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Gaat Alon Day net als vorig jaar voor twee overwinningen in Zolder? De Israëliër liet er alleszins geen twijfel over bestaan dat hij aast op een nieuwe dubbele zege door bij de tweede vrije sessie overtuigend de snelste tijd neer te zetten. Day reed een ronde in 1:38.502, meer dan een seconde beter dan de snelste tijd van Marc Goossens in de eerste sessie. De Belg klokte ditmaal de vierde tijd in 1:39.626. Snelste landgenoot werd Anthony Kumpen met een tweede tijd in 1:39.109, op meer dan een halve seconde van de chrono van Day. Frederic Gabillon was opnieuw derde snelste en Bert Longin rondde de top vijf af met een tijd van 1:39.777. Jerry De Weerdt en Eric de Doncker kwamen niet in actie, op de wagen van deze laatste werd de motor vervangen. Nog wat andere wagens kenden problemen, zo ook de #14 van Barry Maessen waarop een klapband heel wat schade aanbracht aan de achterophanging.

Gabriele Gardel & Stienes Longin
Gabriele Gardel & Stienes Longin
Stienes Longin overvleugelde weer de concurrentie in de tweede vrije training voor de Elite 2 klasse, de Leuvenaar liet een 1:40.228 optekenen waarmee hij maar liefst 1.245 sneller was dan Salvador Tineo Arroyo. Riccardo Geltrude sloot de top drie af met een tijd van 1:42.148. De tweede PK Carsport rijder Gabriele Gardel pakte de vierde tijd, voor Martin Doubek. Jerry De Weerdt klokte de tiende tijd alvorens de motor de geest gaf in de rechte lijn een lang oliespoor achterliet, waarop menig wagen slipte. De sessie diende dan ook onderbroken te worden met code rood. Guillaume Deflandre die niet reed in de eerste sessie, kwam nu wel in actie en reed de twaalfde tijd.

--- Uitslag Vrije Training 2 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 2 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 7 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons