van der Horst

American Festival: Alon Day: "Hoop een sponsor te vinden om in de VS te racen"

Alon Day
Alon Day
Alon Day had tijdens de finale van de NASCAR Whelen Euro Series voldoende aan zijn vierde plaats om zijn allereerste NASCAR-titel te veroveren. Anthony Kumpen eindigde op het podium, maar moest finaal dus de duimen legen voor zijn Israëlische concurrent in de strijd om de titel. In een gesprek met Autosport.be sprak hij over zijn toekomstplannen en had hij ook een zeer lovend woord over voor Stienes Longin, die op hetzelfde ogenblik zijn Junior-titel veroverde.
  • De Swert Opticiens
Alon Day
Alon Day
"Ik maakte geen fouten in de wedstrijd om eerlijk te zijn. Ik probeerde Anthony Kumpen te passeren langs de buitenkant, maar hij duwde me in het gras terwijl ik probeerde het contact te vermijden. Hij kreeg een waarschuwing daarvoor, dus dat is duidelijk. Het belangrijkste is echter dat we de titel wonnen, na de eerste ronde vertelde het team mij dat ik de kampioen was en ik kon doen wat ik wilde."

Alon Day
Alon Day
"Stienes Longin passeren was niet eenvoudig. Hij was snel, zeer respectvol op vlak van rijlijnen, we raceten zij-aan-zij doorheen de eerste sector. Ik hoop nu dat ik een sponsor kan vinden en kan racen in de Verenigde Staten. Wat dat programma inhoudt, daarvoor is het nog te vroeg om op in te gaan. Ik sta in principe open voor veel dingen, maar veel zal ook afhangen van de sponsors die ik vind." Tot slot, GT3 of NASCAR? "Dit, zeer zeker. Dit is racen!"

Foto's: Niels Vaeck



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons