van der Horst

American Festival: Alon Day ontzegt Stienes Longin thuiszege

Alon Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Lange tijd leek Stienes Longin op weg naar zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1-klasse, maar vijf ronden voor het einde knalde regerend kampioen Alon Day die hoop aan diggelen. Met een welgeplaatst manoeuvre ging de Israëliër in de eerste bochtencombinatie voorbij aan onze landgenoot. Fred Gabillon ging voorbij aan Loris Hezemans, die even later opgaf, en blijft zo in de running voor de titel, temeer daar puntenleider Lucas Lasserre uitviel met mechanische averij. De titelstrijd lijkt dus uit te draaien op een duel tussen Gabillon en Day, waarbij deze laatste dankzij zijn zege het voortouw heeft genomen op één race van het einde van het seizoen.
Koen Wauters - PK Carsport - Chevrolet Camaro
Koen Wauters - PK Carsport - Chevrolet Camaro
Voor Koen Wauters was het een debuut van korte duur. Al van bij de start schampte hij lichtjes de grindbak om daarna in de Thierry Boutsen Chicane bijna een aanrijding te forceren met de Canadese gastrijder Jean-François Dumoulin. Uiteindelijk parkeerde Wauters zijn PK Carsport Chevy aan de baanpost in de Eerste Linkse met een lekke band links vooraan. Marc Goossens zette zijn slechte kwalificatie ietwat recht en kon profiteren van de uitvallers vooraan om op te schuiven en uiteindelijk als dertiende over de meet te gaan, twee plaatsen beter dan de debuterende Dylan Derdaele.

Frédéric Gabillon - RDV Competion - Toyota Camry
Frédéric Gabillon - RDV Competion - Toyota Camry
Voor de titel lijkt het om een duel te gaan tussen Alon Day en Frédéric Gabillon aangezien de overige twee kandidaten met mechanische problemen kampten. Lucas Lasserre, tot voor deze race leider in de tussenstand, kreeg te kampen met mechanische problemen waardoor hij uiteindelijk de pits inreed en opgaf. De andere titelkandidaat - Loris Hezemans - moest opgeven nadat hij met een lekke band rechtdoor reed aan de Rea. De eerste startrij voor de laatste race van het seizoen ziet er overigens hetzelfde uit als deze bij de race van vandaag: Alon Day op pole, met naast hem Stienes Longin. Gabillon start overigens net achter het gele duo, op P3, met daarnaast Loris Hezemans.

Foto: Geert Franquet & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 20 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons