van der Horst

American Festival: Alon Day pakt overwinning en titel - Stienes Longin mee op podium

Alon Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alon Day reed vandaag naar zijn tweede overwinning van het weekend. De Israëliër leerde uit zijn fouten van gisteren en ging direct naar de buitenkant waardoor Stienes Longin genoodzaakt was om op plaats 2 te blijven. De Leuvenaar drong in het begin nog aan bij Day, maar door het constante pushen, verloor hij meer en meer afstand en kreeg hij in de laatste ronden nog te maken met Loris Hezemans. Uiteindelijk kon Longin niet standhouden tegen de Nederlander en werd in de laatste bochten nog naar P3 verwezen. Met deze zege pakt Alon Day zijn tweede titel in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 op rij.
Podium Elite 1 race 2
Podium Elite 1 race 2
In tegenstelling tot gisteren kon Stienes Longin niet profiteren van zijn startplaats aan de buitenkant. Terwijl de Israëliër voorzichtig bleef in de bochten, pushte Longin zo hard mogelijk om toch voorbij zijn tegenstander te geraken. Hierdoor waren de banden van zijn wagen vrijwel op tegen het einde van de race, waardoor de Belg Alon Day verder en verder zag wegrijden en Loris Hezemans zag naderen. Wegens een slechte passage bij het uitkomen van de Villeneuve Chicane raakte Longin zijn tweede plaats kwijt. Met deze overwinning claimde Alon Day zijn tweede titel op rij en bleef zo Frédéric Gabillon, die op een vierde plaats in de race eindigde, en Junior Loris Hezemans voor in de eindstand.

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 1 Race 2
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 1 Race 2
Van de overige Belgen kwam debutant Dylan Derdaele het beste voor de dag. Derdaele startte met zijn Braxx Racing Chevy van op een zestiende plaats en eindigde verdienstelijk als achtste. Ook Koen Wauters maakte een blitz start waarbij hij maar liefst 10 plaatsen goed maakte in de eerste ronde en uiteindelijk op een mooie 14e plaats algemeen eindigde en stond hij mee op het podium bij de Challenger Trophy. Marc Goossens zat goed mee vooraan, maar reed uiteindelijk in het midden van de race de pits in met een opgave tot gevolg.

Foto's: Marnik Mouchaers - Niels Vaeck - Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zondag 21 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons