van der Horst

American Festival: Alon Day topt verregende vrije trainingen

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Het weer zat niet mee voor dee deelnemers aan de vrije trainingen van de NASCAR Whelen Euro Series op het circuit Zolder. Hevige regenbuien maakten het de rijders niet makkelijk. In de sessie voor de ELITE 1 ging de snelste tijd naar Alon Day (CAAL Racing), bij de ELITE 2 ging de snelste chrono naar Lasse Soerensen (Dexwet-Df1 Racing).
Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Met een ronde in 1:50.592 was Alon Day de snelste op de natte piste van Circuit Zolder. Stienes Longin (PK Carsport) moest niet veel toegeven op de tijd van de Israëliër en strandde op slechts 0.034 seconde. Ook Marc Goossens (Braxx Racing) presteerde goed en realiseerde de derde dagtijd in 1:50.725, maar was tevens de snelste in de tweede tragere vrije sessie. Met Guillaume Deflandre (Dexwet-Df1 Racing) kregen we een derde Belg in de top vijf, hij realiseerde de vijfde tijd (1:50.895) na Gianmarco Ercoli (Racers Motorsport). Dylan Derdaele (PK Carsport) klokte de negende tijd. Kampioenschapsleider Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) kende technische problemen en kwam niet verder dan een achtste tijd. Titelpretendent Nicolo Rocca (PK Carsport) verging het nog slechter, hij bleef steken op de achttiende plaats.

Lasse Soerensen - Dexwet-Df1 Racing
Lasse Soerensen - Dexwet-Df1 Racing
Lasse Soerensen was al zijn tegenstanders te snel af in de ELITE 2 klasse, hij deed 1:51.421 over een ronde van het Limburgs circuit. Hugo De Sadeleer (Racing Engineering) moest al 1.851 seconde toegeven op de tijd van Soerensen. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) klokte de derde tijd voor Vittorio Ghirelli (PK Carsport) en puntenleider Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport). Pol van Pollaert (PK Carsport) sloot de namiddag af met de negende tijd.

Foto's: Racingpixels
   • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons