van der Horst

American Festival: Alon Day en Guillaume Dumarey primus bij de vrije trainingen

Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey
Voor de deelnemers aan de Elite 1 en Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series stonden er vrijdagnamiddag al twee vrije trainingen op het programma. Regerend kampioen Alon Day ( CAAL Racing Toyota Camry) gaf iedereen het nakijken in de Elite 1 klasse terwijl bij de Elite 2 onze landgenoot Guillaume Dumarey (PK Carsport Chevrolet Camaro) de snelste tijd liet optekenen.
Elite 1:

Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
In de eerste vrije sessie voor de Elite 1 ging de snelste tijd naar de Fransman Fréderic Gabillon (RDV Competition Toyota Camry) met een ronde in 1:39.365. Thomas Ferrando (Knauf Racing Ford Mustang) klokte de tweede tijd in 1:40.105 voor Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet Camaro – 1:40.108), Alon Day (CAAL Racing Toyota Camry – 1:40.185) en Marc Goossens (Braxx Racing Ford Mustang- 1:40.337).

Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Maar in de tweede sessie later op de middag werd er nog sneller gegaan en het was ditmaal Alon day die de tabellen aanvoerde met een ronde in 1:38.927. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport Ford Mustang) volgde op slechts 0.150 seconde. Gabillon volgde met de derde tijd in 1:39.205 terwijl Stienes Longin (1:39.746) ditmaal de vierde tijd liet optekenen en Thomas Ferrando (Knauf Racing Team Ford Mustang) de top vijf afsloot. GT specialist Christophe Bouchut (Dexwet-DF1 Racing Chevrolet Camaro) reed een mooie zesde chrono. Marc Goossens zette de negende chrono neer.

Elite 2:

Guillaume Deflandre - Memphis Racing
Guillaume Deflandre - Memphis Racing
In de Elite 2 klasse was het Ulysse Delsaux (RDV Compétition Toyota Cary) die de eerste sessie als snelste afsloot, hij klokte een tijd van 1:41.166. Guillaume Dumarey volgde op 0.155 seconde, Guillaume Deflandre (Memphis Racing Chevrolet Camaro) op 0.250. Ook Pedro Bonnet (Braxx Racing Ford Mustang) vonden we terug in de top tien met een negende tijd.

Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey - PK Carsport
Net als bij Elite 1 gingen de tijden naar beneden in de tweede sessie. Het was onze landgenoot Guillaume Dumarey die de dag afsloot met de snelste tijd in 1:39.762. Delsaux lukte ditmaal de tweede chrono in 1:40.065. Paul Guiod (Knauf Racing Team Ford Mustang) sloot de top drie af en was sneller dan Deflandre. Kenko Miura (Alex Caffi Motorsport Toyota Camry) vervolledigde de top vijf. Tom Boonen (Braxx Racing Ford Mustang) en Pedro Bonnet nestelden zich beiden nog net in de top tien. De overige Belgen vonden we terug op de veertiende plaats (Maxim Pampel), zeventiende plaats (Jerry De weerdt) en twintigste plaats (Diederik Ceyssens).

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 19 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons