van der Horst

American Festival: Kumpen houdt titelconcurrent Gabillon af - Longin en Goossens crashen

Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen heeft voor eigen volk de eerste wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series gewonnen. Op Circuit Zolder hield de Hasselaar uiteindelijk Frédéric Gabillon en Nicolo Rocca af voor de zege. In de eerste wedstrijdhelft leek een volledig Belgisch podium in de maak, maar bij de herstart raakten Marc Goossens en Bert Longin elkaar en kregen beide een lekke band.
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Voor Anthony Kumpen begon de wedstrijd als een droom. Niet alleen pakte hij in de openingsronde de leiding in de race, ook zag hij zijn naast naaste concurrenten voor de zege Frédéric Gabillon en Alon Day elkaar raken waarbij de Israëlische polesitter terugviel tot achteraan het veld. Marc Goossens stootte door naar P2 en zitte de Limburger zwaar onder druk, met Bert Longin op een uitstekende derde plaats. Als na een vijftal ronde een full course yellow wordt uitgevaardigd om een gestrande Martin Doubek uit de kattebak in de Jacky Ickx chicane te halen, is alles te herdoen.

Bert Longin - PK Carsport
Bert Longin - PK Carsport
Bij de herstart behield Anthony Kumpen de kop, maar achter de voormalig NASCAR-kampioen raakten Bert Longin en Marc Goossens elkaar in de Kanaalbocht in de strijd om de tweede plaats. De bolides van beide heren liepen een lekke band op in het incident en weg was de droom van een volledig Belgisch podium. In het gewoel kon Frédéric Gabillon bovendien opklimmen naar P2, belangrijk in de strijd om de titel, terwijl Alon Day zich uiteindelijk nog wist op te werken tot P7.

Eric De Doncker - Motorsport 98 Ford Mustang
Eric De Doncker - Motorsport 98 Ford Mustang
Eric De Doncker sloot uiteindelijk net buiten de top tien af, voor de beide Team Raceway Venray Chevrolet's van respectievelijk Barry Maessen en Maik Barten. Jerry De Weerdt finishte als zeventiende, Bert Longin kwam finaal nog als negentiende over de meet.

Straks om 16:45 staat de eerste race van de Elite 2-rijders op het programma, een wedstrijd waarin Stienes Longin zich mogelijk mathematisch kan verzekeren van de titel. Morgen om 16:05 wordt tot slot het startsein gegeven voor de allerlaatste race van het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016.

--- Uitslag Elite 1 Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons