van der Horst

American Festival: Day klopt Kumpen - Longin sneller dan Gardel

Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Alon Day heeft de pole gepakt voor de Elite 1 race later vandaag. De Israëliër hield Anthony Kumpen af met een luttele 14 duizendste, terwijl Marc Goossens de eerste race als vierde mag aanvatten. Stienes Longin was in Elite 2 dan weer de betere van teamgenoot Gabriele Gardel en dook als enige in zijn reeks onder de psychologische grens van 1:40. Voor de jonge Vlaams-Brabander was het meteen de beste prestatie in een kwalificatie op een road course.
Alon Day - Caal Racing - Chevrolet SS
Alon Day - Caal Racing - Chevrolet SS
Tijdens de kwalificaties van Elite 1 slaagden al onze landgenoten er in een ticket te bemachtigen voor de super pole sessie, op Jerry De Weerdt na. De Weerdt kreeg gisteren af te rekenen met een stukke motor en focust zich daarenboven voornamelijk op Elite 2. De beide wagens van Raceway Team Venray sneuvelden eveneens, met Maik Barten en Barry Maessen met een vijftiende en achttiende tijd respectievelijk. Borja Garcia zette geen tijd nadat hij niet verder kwam dan de eerste sector tijdens zijn eerste ronde. In de super pole greep Anthony Kumpen in de openingsfase autoritair de leiding, met slechts zes duizendste bonus op Alon Day. In de tweede, en tevens laatste, ronde zette Alon Day de situatie recht en sprong hij over Kumpen met slechts 14 duizendste voorsprong. Fréderic Gabillon kwalificeerde zich als derde, voor een uitstekende Marc Goossens. Bert Longin start als zevende, terwijl Renger Van der Zande geen tijd liet optekenen. De poletijd van vandaag was evenwel trager dan de chrono's uit de laatste training gisteren.

--- Uitslag Kwalificaties Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---
--- Uitslag Superpole Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---

Gabriele Gardel & Stienes Longin
Gabriele Gardel & Stienes Longin
Ook in de kwalificaties voor Elite 2 was er niets dan goed nieuws voor onze landgenoten; allen kwalificeerden zich vlotjes in de top 10. In de super pole was het Stienes Longin die de concurrentie overvleugelde en een eerste stap zette naar mathematische zekerheid betreffende zijn eerste NASCAR-titel. Zijn teamgenoot, en tevens naaste achtervolger in de tussenstand, Gabriele Gardel, plaatste zijn PK Carsport Chevrolet SS mee op de eerste rij. Salvador Tineo Arroyo, derde in de stand, klopte als derde af, voor Martine Doubek. Eric De Doncker was zesde, terwijl Guillaume Deflandre en Jerry De Weerdt als elfde en twaalfde aansloten.

Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin, "Ik was zo nerveus toen ik de pits verliet, maar ben blij. Ik wilde zo graag mijn eerste pole positie rijden op een circuit dat geen ovaal is en daarin zijn we gelukt. Ik heb de eerste ronde geen risico's genomen en gewoon een tijd op de tabellen gezet, puur om zeker te zijn. Nadien heb ik hem nog kunnen verbeteren en was de eerste pole een feit, zeer leuk voor mijn thuispubliek, dit is wat ik wilde!"

--- Uitslag Kwalificaties Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---
--- Uitslag Superpole Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons