van der Horst

American Festival: Deldiche Racing klopt nipt GHK en Russell Racing voor de pole

Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
De Deldiche Racing Norma van Luc De Cock, Tim Joosen en Tim Verbergt heeft de pole gepakt voor de Belcar manche in het kader van het American Festival. De turbo-Norma bleef amper 11 duizendste boven de normtijd en hield daarmee de GHK Racing-Norma af met slechts 7 duizendste, die op zijn beurt 18 duizendste voorsprong had op de Russell Racing Norma. Drie wagens op minder dan 3 honderste dus. De Belgium Racing Lamborghini sloot af als beste GT en vat de race over drie uur aan vanaf rij vier. Thems Racing by EMG Motorsport pakte autoritair de pole in Belcar 3 met een seconde bonus.
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Kenneth Heyer en Wim Spinoy realiseerden de snelste ronde in Belcar 4, terwijl puntenleider QSR de pole pakte in Belcar 5 en VDW Motorsport tenslotte de beste chrono op de tabellen zette in Belcar 6. De sessie werd eenmaal onderbroken met de rode vlak wegens een vloeistofspoor in de Villeneuve-chicane nadat de krachtbron op de Russell Racing Norma defect ging. Of we de wagen morgen zien starten, is twijfelachtig, want er zit een gat in het motorblok. Ook de Tracktime Porsche Cayman crashte waarbij de volledige voorkant van de wagen beschadigd geraakte.

Uitslag volgt...

Foto's: RacingpixelsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons