van der Horst

American Festival: Marc Goossens: "Dit doen voor eigen publiek is gewoon geweldig"

Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens behaalde voor het talrijk opgekomen publiek (Circuit Zolder telde 20.000 bezoekers) zijn eerste algemene zege ooit in de NASCAR Whelen Euro Series. De Kempenaar verschalkte Alon Day in de startfase en gaf de koppositie niet meer uit handen. In een gesprek met Autosport.be na afloop van de wedstrijd loofde Goossens de teamgeest die het Braxx Racing team aan de dag legt.
  • VR Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
"Het is inderdaad mijn eerste zege, maar gezien we niet het volledige seizoen afwerkten, hadden we ook iets minder kansen. Maar ik ben super content, als we zien waar we een jaar, anderhalf jaar geleden stonden met het team en nu een wedstrijd winnen, dat is... En dat met een groep heel enthousiaste vrijwilligers, zonder vaste ingenieur aan boord. Ik denk dat wij een combinatie hebben van heel veel goede vrijwilligers die hard willen werken enerzijds en anderzijds de ervaring die ik kan meebrengen naar het team. Dat resulteert in dit en als je dat dan voor eigen publiek kan doen, super hé. Als je ziet welke inspanning Circuit Zolder levert om dit weekend te doen slagen, alle supporters die komen, da's top."

Winnaar Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 2 Marc Goossens
Winnaar Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 1 Race 2 Marc Goossens
"Ik wist dat ik het bij de start moest doen, ik heb gisteren (zaterdag n.v.d.r.) een ganse koers achter Alon Day gereden en ik kende een paar plekken waar ik echt sterker was, maar er waren ook enkele secties waar ik er niet bij kon blijven. Ik wist dat het bij de start moest gebeuren, omdat het anders niet meer zou lukken. De start is altijd afwachten, opletten wanneer het gaat gebeuren, maar ik denk dat hij (Alon Day n.v.d.r.) te lang in een versnelling bleef zitten. Daarmee had ik een iets betere acceleratie; da's hard, da's koers. Gisteren was het ook hard, maar draaide het uit in zijn voordeel, nu was het hard en draaide het uit in mijn voordeel. Maar dat is het leuke aan koersen met mannen die talent hebben, die dat inzicht hebben. De drie oudste van het veld stonden op het podium. Da's ervaring, da's weten hoe ver je kan gaan. Dus alles in beschouwing genomen ben ik super content."

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 16 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons