van der Horst

American Festival: Vier op vier voor Totaalplan Racing Lamborghini

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Na de Spa Euro Race, de 24 Hours of Zolder en de Weekend Heroes op de Nürburgring pakt Totaalplan Racing nu ook de pole voor de Belcar race in het kader van het American Festival in Zolder. Cédric Wauters zette al vrij vroeg in de kwalificaties een tijd neer onder de 1:30 waar niemand meer onder kwam. De PK Carsport Audi van Stienes Longin, Bert Longin en Peter Guelinckx deelt de eerste startrij, maar volgt op meer dan een seconde van de Italiaanse bolide.
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 R
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 R
De tweede startrij is voorbehouden voor de Belgium Racing Porsche van Michael Cool en Dylan Derdaele - die al meer naar de twee tienden moesten toegeven - en de tweede Totaalplan Racing Lamborghini van Kenneth Linthout en Mario Martlé. Daarachter vinden we de Porsche's van Russel Racing by NGT en PG Motorsport. De beste in GTB was de Tip Top Rent Porsche Cayman van Arthur Peters en Gunter Van den Bergh. Zij eindigden als negende algemeen en hadden maar liefst zes seconden voorsprong op de eerstvolgende in de klasse, de Be Motorsport Porsche Cayman van Stephan en Didier Beyens.

Convents Racing Team- BMW E90 325i
Convents Racing Team- BMW E90 325i
In TA was het net zoals in de vrije trainingen Manfred Verbeke in de M-D Racing Seat die de beste tijd klokte tevens als tiende algemeen. Al was het verschil met de TCL Motorsport by AR Performance van Kenny Terclavers en Lars Zaenen miniem. Dat terwijl TB overvleugeld werd door de Convents Racing BMW van Davy Convents, Vincent Convents en Steve Raymakers, die bijna een seconde minder nodig hadden over een ronde dan de de JJ Motorsport BMW van Tom Werckx en Guido Werckx. Nu is het aftellen naar morgen dan gaat de finale van dit seizoen van start. De race vat aan om 15:00 uur.

Foto's: Thomas Smets - Niels Vaeck  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons