van der Horst

American Festival: Elite 1: Alon Day pakt pole, voor Stienes Longin

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet
Alon Day heeft deze ochtend de pole gepakt voor de eerste race in Elite 1 te Circuit Zolder en realiseert daarmee een unicum. Day is de piloot die sinds 2014 elke pole pakte in Zolder. De Israëliër bleef met een 1:38.086 Stienes Longin voor, die als eerste tijdens Superpole op de baan kwam, maar toch bijna drie tiende moest prijsgeven op de CAAL Racing Chevy. Op een derde plaats eindigde de Alexander Graff, voor de Nederlander Loris Hezemans. Voor de Belgen was het toch een kwalificatie met gemengde gevoelens. Op Stienes Longin na, kon verrassend alleen debutant Dylan Derdaele zich plaatsen voor de Superpole.
Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
Al van bij de start was het Stienes Longin die de toon zette tijdens de kwalificaties en de Vlaams-Brabander plaatste zich met sprekend gemak voor de Superpole, net zoals de titelpretendenten. Derdaele was toch wel de verrassing van de kwalificaties, waar hij in zijn laatste ronde toch nog kon opschuiven naar een achtste stek. Voor Marc Goossens was het een kwalificatie om snel te vergeten. The Goose kwam met zijn Braxx Racing Chevrolet niet verder dan plaats 17, op 1,6 seconden van Thomas Ferrando tijdens de kwalificaties. Ook de andere Belgische debutant Koen Wauters kon zich niet plaatsen voor de Superpole en zal deze namiddag starten vanaf een 20ste plaats. Tijdens de Superpole was het Longin die de baan opende, hij maar kon niet verhinderen dat Alon Day de pole nam. Voor Derdaele was de Superpole toch een maatje te groot en eindigde op een twaalfde plek met een chrono die trager was dan de tijd in de kwalificaties.

Lees meer: American Festival: Guillaume Dumarey snelste in Elite 2

Foto's: Geert Franquet & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 20 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons