van der Horst

American Festival: Finale voor de Porsche Endurance Trophy

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
De Porsche Endurance Trophy 2021 kende zondag rond de klok van 15u30 zijn laatste winnaars en meteen werd ook de kampioen na een spannend seizoen bekend. De competitie deed het dit weekend voor het laatst en dat tijdens een 3-uur durende finale van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. De titel 2021 gaat naar Dylan Derdaele van Belgium Racing, voor zijn teamgenoot Nicolas Saelens en Yannick Redant van RedAnt Racing. Opnieuw kwamen alle Porsche die in de slotmanche van start gingen aan de finish en bovendien pakte Porsche de titel in de klassen GT, GTA en GTB van het Belcar Endurance Championship of het nationale Belgisch uithoudingskampioenschap.
  • Powercars
De Porsche Endurance Trophy 2021 zit erop, maar niet zonder een zeer mooie en fel bevochten laatste wedstrijd van het seizoen, waarin de diverse Porsche het weer ronduit schitterend deden. Aan het einde van een drie uur durende race bedroeg het verschil tussen de nummers één en twee van de Porsche Endurance Trophy amper 4,8 seconden. De familie Redant, met vader Bert en de zonen Yannick en Ayrton, haalde het in de RedAnt Porsche 992 GT3 Cup, voor eenzelfde exemplaar in de kleuren van Q1 Trackracing by EMG met achter het stuur Jan Lauryssen en Jaap van Lagen. Lauryssen is uiteraard de kersverse kampioen in de AM-categorie van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Nederlander van Lagen reed in het verleden met Porsche de 24 uur van Le Mans en is uiteraard een zeer ervaren Porsche rijder is die zich sinds jaar en dag profileert als frontrunner in de Duitse Carrera Cup en de Porsche Mobil 1 Supercup. Deze twee teams waren ook goed voor de plaatsen één en twee in de klassen GT en GTA van het Belcar Endurance Championship.  
 
Ik ben erg gelukkig met onze derde opeenvolgende zege”, glunderde vader Bert Redant aan het podium. “Jammer dat een aanrijding in de openingsrace ons heel wat punten kostte, want anders was de eindstrijd voor de titel ook nog spannender gebleven. Hoe dan ook, we hebben verder twee tweede plaatsen en drie zeges behaald, met als hoogtepunt de overwinning in de 24 uur van Zolder, het bewijs van onze kracht als team en de uitmuntende betrouwbaarheid, ook in langere races, van de nieuwe Porsche 992.

Hattrick voor Derdaele
 
De kersverse kampioen, Dylan Derdaele, reed samen met Nicolas Saelens naar de derde plaats in de slotmanche van de Porsche Endurance Trophy. Derdaele beleeft een echte boerenjaar, met titels in de Porsche Carrera Cup Benelux, de Porsche Endurance Trophy en de klassen GT en GTA van het Belcar Endurance Championship. De Limburger scoorde een ware hattrick in zijn Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing.
 
De plaatsen vier en vijf in de slotmanche op Zolder gingen naar twee Porsche 991 GT3 Cup, die heel de race een mooi duel uitvochten, met uiteindelijk Jimmy De Breucker en Sven Van Laere (RedAnt Racing) op vier, voor Glenn Paenen en Michael Cool (Belgium Racing). Last but not least reden Philippe Wils, Kobe De Breucker en Geoffrey Heyninck naar de zesde plaats, goed voor een nieuwe zege in de klasse GTB van het Belcar kampioenschap, met een Porsche Cayman die heel het seizoen uiterst betrouwbaar bleek en een perfecte basis is om de eerste stappen in de autosport te zetten.

De Porsche Endurance Trophy 2021 is daarmee afgelopen, maar meteen wordt er hard gewerkt om ook van volgend seizoen weer een geslaagd jaar te maken. Met dank aan alle teams, rijders en sponsors die van 2021 een sportief hoogstaand jaar hebben gemaakt.

Porsche Endurance Trophy

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 13 oktober 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons