van der Horst

American Festival: Florian Venturi wint spektakelstuk

Florian Venturi
Florian Venturi
De laatste race op Circuit Zolder zaterdag was race 1 voor de Elite 2 klasse en de toeschouwers die gebleven waren kregen waar voor hun geld. Slippers en crashes bij de vleet zo goed als geen wagen bereikte ongeschonden de meet. Florian Venturi (Go Fas Racing Ford Mustang) bleef uit de problemen en wist het hoofd koel te houden en won voor Ulysse Delsaux (Tepac RDV Competition Toyota Camry) en Kenko Miura (Alex Caffi Motorsport Ford Mustang). Deflandre verliest wel de leiding van het kampioenschap aan Delsaux, de race morgen wordt dus beslissend voor de titel.
wagen Felipe Rabello
wagen Felipe Rabello
Na een lange safety car periode nodig om de bandenmuur te herstellen in de Jacky Ickx bocht nadat deze beschadigd raakte bij een crash van de PK Carsport Camaro van Felipe Rabello, leek het erop dat twee landgenoten op weg waren naar het podium, Guillaume Deflandre (Memphis Racing Chevrolet Camaro) lag op de tweede plaats achter Venturi en Maxim Pampel (Belgium Driver Academy Ford Mustang) had zich opgewerkt naar de derde positie. Maar voor beiden liep het nog mis met de eindstreep in zicht, Deflandre moest zijn wagen aan de kant parkeren met mechanische panne en Pampel ging rond in de laatste ronde en viel terug naar plaats acht.

Podium Legend Trophy
Podium Legend Trophy
Toch vonden we nog drie belgen terug op het podium, zij het niet in het algemeen klassement. Tom Boonen (Braxx Racing Ford Mustang) werd aanvankelijk derde in het rookie klassement en mocht zo voor de tweede maal dit jaar na Brands Hatch het podium betreden, maar werd later uit de uitslag geweerd wegens het aantikken van de wagen van Pampel. Jerry De Weerdt (Braxx Racing Ford Mustang) won dan weer de Legend Trophy waarin Diederik Ceyssens (Racing Total Chevrolet SS) de derde plaats pakte.

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Wilfried Boucenna (Knauf Racing Team Ford Mustang) was bij de start het beste weg en nam de leiding over van de op de pole vertrokken Guillaume Dumarey (PK Carsport Chevrolet Camaro) die al na een ronde de pits moest opzoeken met een probleem aan de wagen. Dumarey kwam terug de race in met vijf ronden achterstand maar wist nog de snelste rondetijd neer te zetten wat hem de pole opleverde voor de tweede race zondag. Maar Boucenna kreeg een drive through aangesmeerd voor een foutieve start en zo nam Venturi de leiding over in ronde vier om deze niet meer af te staan.

Podium race 1 Elite 2 Zolder
Podium race 1 Elite 2 Zolder
Ulysse Delsaux (Tepac RDV Competition Toyota Camry) volgde aanvankelijk in het spoor van Venturi maar ging in de fout en viel terug naar plaats elf, maar de Fransman zou terugvechten en alsnog opklimmen tot de tweede plaats. Kenko Miura (Alex Caffi Motorsport Ford Mustang) kon profiteren van de vele opgaves en pakte zijn eerste podiumplaats in de NASCAR Whelen Euro Series. Gil Linster (CAAL Racing Toyota Camry) finishte vierde voor Boucenna die nog vijfde werd niettegenstaande zijn drive through. Massimiliano Lanza (The Club Motorsports Ford Mustang), Pierluigi Veronesi (BVR Motorsport Ford Mustang), Maxim Pampel (Belgium Driver Academy Ford Mustang), Jerry De Weerdt (Braxx Racing Ford Mustang) en Francesco Parli (Race Art Tech - Blu Motorsport Chevrolet Camaro) maakten de top tien vol. Arianna Casoli (CAAL Racing Toyota Camry) finishte als dertiende en kreeg de ladies Cup.

Foto's: Thomas Smets & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 20 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons