van der Horst

American Festival: Gardel schenkt PK Carsport een tweede zege - Drama voor Longin

Start Elite 2
Start Elite 2
Vreugde en verdriet voor PK Carsport na de eerste race voor de Elite 2 op Circuit Zolder. Gabriele Gardel behaalde een mooie overwinning, maar Stienes Longin, die aan de leiding stond in het kampioenschap en van op de pole had moeten starten, kreeg zijn wagen niet aan de praat bij de aanvang van de opwarmronde. Longin moest al snel de pits opzoeken, maar reed daarna nog de snelste ronde wat hem de pole opleverde voor de tweede race morgen. Ondertussen wist Gardel heel de race een opzittende Thomas Ferrando achter zich te houden en schonk de PK Carsport wagen #24 een tweede zege. De laatste podiumtrede ging naar Martin Doubek.
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Drama voor Stienes Longin bij de aanvang van de opwarmronde, de wagen weigerde te starten. Nadat allle wagens reeds lang achter de Eerste Linkse verdwenen waren, slaagden de mecaniciens er eindelijk in om de wagen aan de praat te krijgen. Longin moest zo ver achter het veld de achtervolging inzetten. Bij de start nam Gabriel Gardel de leiding voor Thomas Fernando en Salvador Tineo Aroyo, Eric De Doncker bezette na de start een mooie vijfde plaats. Ondertussen verloor Longin 10 seconden per ronde en na drie ronden kwam hij dan ook de pits binnen, net als Salvador Tino Arroyo. De Doncker was al opgerukt naar de vierde plaats, Guilliaume Deflandre bezette de achtste plaats en Jerry De Weerdt de elfde.
 
Gabriel Gardel - PK Carsport - Chervrolet SS
Gabriel Gardel - PK Carsport - Chervrolet SS
In de zesde ronde kwam Longin, na het vervangen van de stroomonderbreker, weer de piste op met als enige betrachting, naast punten de sprokkelen, de snelste ronde in de race te rijden, die geeft immers recht op de eerste startplaats in de race van zondag. Een opdracht waarin Longin Jr. ook met brio in slaagde. Ferrando bleef Gardel onder druk zetten, maar slaagde er nooit in om een aanval in te zetten op de leider. Gardel won de eerste Elite 2 race gevolgd op minder dan een seconde door Thomas Ferrando. Eric De Doncker zette nog alles op alles om de derde podiumplek te pakken, hij naderde nog op Martin Doubek, maar geraakte niet voorbij de Tsjech. Roman Mavlanov sloot de top vijf af. Guillaume Deflandre pakte de zevende plaats, Jerry De Weerdt eindigde net binnen de top tien, maar behaalde wel wederom het podium in de Legend Trophy.

Gabriele Gardel
Gabriele Gardel
Na afloop toonde Gabriele Gardel zich vanzelfsprekend bijzonder opgetogen over zijn prestatie. Zijn zege brengt hem namelijk, als naaste achtervolger van puntenleider Stienes Longin, dichterbij in de tussenstand. De finale morgen belooft dus een thriller te worden en Gardel is vastbesloten zijn huid duur te verkopen. "Ik sta nog dertig punten achter, I'll kick his ass", lachte de sympathieke Zwitser.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons