van der Horst

American Festival: Gianmarco Ercoli oppermachtig

Gianmarco Ercoli
Gianmarco Ercoli
De eerste wedstrijd van de EuroNASCAR PRO in Zolder werd gewonnen door Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet). De Italiaan kon zijn landgenoot Vittorio Ghirelli (Not Only Motorsport Ford) verschalken bij de start en bleef de verdere race met gemak buiten schot van de tegenstand. Voor Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet) werd het helaas een wederoptreden in mineur.
Start 2022 NWES EuroNASCAR PRO Zolder Race 1
Start 2022 NWES EuroNASCAR PRO Zolder Race 1
Van bij de start was het Ercoli die het best bij de les was. De Italiaan nam al snel de leiding en reed van daar weg van zijn tegenstanders om achttien ronden later te finishen met een voorsprong van drie seconden op Ghirelli. Ook Giorgio Maggi (Race Art Technology Toyota) reed daarachter zonder problemen richting het laagste podiumtrapje. Daarachter werd er wel hard gestreden voor de vierde plaats, een strijd die gewonnen werd door Nicolo Rocca (CAAL Racing Ford) voor Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Ford). Voor Marc Goossens (Speedhouse Ford) werd het een inhaalrace, hij startte ver op de grid en geraakte niet verder dan plaats vijftien, net voor Pol Van Pollaert (PK Carsport Camaro), welke tevens derde werd in de Challenger Trophy.

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet
Anthony Kumpen had zijn wederoptreden helaas anders voorgesteld. De Limburger mocht vanaf de zesde plaats starten, maar vertrok vanuit de pitlane nadat er een euvel aan het servostuur werd ontdekt. Eens de wedstrijd op gang reed hij alsnog de baan op en liet hij zijn snelheid zien. Maar de technische averij was niet verholpen en hij zocht de pits om alsnog een paar ronden van het einde de strijd te staken. Ercoli had ook de snelste ronde achter zijn naam gezet, wat betekent dat hij morgen vanaf pole mag starten, voor Ghirelli. Kumpen reed alsnog de vierde snelste ronde en zal indien de wagen hersteld raakt morgen vanaf plaats vier starten. Marc Goossens wist de tweede snelste chrono neer te zetten.

Foto's: Niels Vaeck - Thomas Smets - Kurt Vanhoenacker



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons