van der Horst

American Festival: Goossens wint finale - Day kampioen - Longin pakt Junior-titel

Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens heeft de seizoensfinale van de NASCAR Whelen Euro Series op zijn naam geschreven en pakt zo zijn eerste zege in de Europese NASCAR. De Kempenaar hield aan de meet Fred Gabillon en Anthony Kumpen af. Alon Day maakte enkele uitstapjes door het grind en sloot uiteindelijk als vierde af, voldoende voor de titel - de eerste voor de Israëliër. Stienes Longin verteerde zijn overstap van Elite 2 naar Elite 1 niet slecht, de Vlaams-Brabander pakte de titel bij de Juniors.
  • Powercars
Podium kampioenschap 2017
Podium kampioenschap 2017
Marc Goossens pakte bij de start meteen de kop van de race en verschalkte zo titelpretendent Alon Day. Kumpen verloor enkele plaatsen en knoopte als vierde aan, een plaats die hij zou vasthouden tot Alon Day voor een eerste maal zich verremde. In de Rea-bocht moest hij breed, waardoor Gabillon en Kumpen konden binnendoorglippen. Met nog enkele ronden op de klokken, ging Day door het grind in de Jacky Ickx-chicane, waarna hij nog enkele plaatsen verloor. Had de Caal-racing-rijder last van kampioenschapsdruk? Neen zo blijkt, het was titelconcurrent die Day door het gas dwong zo vertelde hij na afloop. Stienes Longin kon Day passeren, maar even later zette Day die situatie terug recht. Voor Longin telde maar één ding: de titel in de Junior-klasse, iets waar hij met vlag en wimpel voor slaagde.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Na Longin kwam Borja Garcia als zesde over lijn voor Lucas Lasserre (Mishumotors), Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing) en Eric Helary (Alex Caffi Motors). Dario Caso (Racers Motors) won de Challenger Trophy, Marko Stipp (Racing Total) en Kenko Miura (Alex Caffi Motorsport) maakten het podium vol. Jerry De Weerdt was al tevreden dat hij de start kon nemen nadat de motor oververhit raakte in de Elite 2 race eerder op de dag. Hij reed de race uit op de achttiende positie, goed voor een vierde stek in de Challenger Trophy. De Weerdt eindigt in de eindstand van de Challenger Trophy op de derde plaats na Marconi Abreu en Dario Caso.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons