van der Horst

American Festival: Independent Motorsports bekroont seizoen met podium

Podium Belcar 1 American Festival 2018
Podium Belcar 1 American Festival 2018
Independent Motorsports heeft het Belcar Endurance Championship seizoen 2018 uitgewuifd met een nieuw podium, het vijfde op zes verreden races dit seizoen. Het West-Vlaamse team kleurde de wedstrijd, reed lange tijd aan de leiding, maar moest finaal de duimen leggen voor de latere kampioen, Belgium Racing. Independent Motorsports verzekert zich met de behaalde podiumplaats wel van de titel van vice-kampioen in de Belcar 1-klasse.
  • Qvick Motors
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters nam voor het talrijk opgekomen publiek iets na het middaguur de start in de laatste race van het seizoen, “Ik verloor in de openingsfase enkele plaatsen, maar kon nadien één voor één mijn tegenstanders opnieuw voorbijgaan. De wagen voelde enorm goed, dus dat gaf mij het vertrouwen om constant aan te vallen. Zowel Xavier als ikzelf hebben de ganse race alles gegeven. Het is jammer dat we in de voorlaatste ronde onze leidersplaats kwijtspeelden, maar in feite is het geen schande om de duimen te moeten leggen voor de Belgium Racing Porsche. Het is de enige wagen in het ganse startveld van een nieuwe generatie en die zou toch meer dan een halve seconde per ronde sneller moeten zijn. Op 77 ronden telt dat al snel op; we kunnen dus zeggen dat de tweede plaats in feite een logisch resultaat is als je kijkt naar de eindstand in het kampioenschap. In dat kampioenschap eindigen we bovendien voor al onze concurrenten die over eenzelfde type wagen beschikten, het bewijs van de collectieve sterkte van ons team!”

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik vind dat we een bijzonder mooie race hebben gereden, wat trouwens een doorslagje is van de andere races dit seizoen”, erkent Xavier Stevens. “We sloten bijna alle races af op het podium, waarbij enkel een penalty bij de tweede race in Spa ons van het ereschavot hield. De zege in de 24 Hours of Zolder was natuurlijk het hoogtepunt van ons jaar, maar ook in de andere wedstrijden kwam onze Porsche steevast sterk voor de dag. Dat was vandaag niet anders, want ik kon lange tijd Nicolas Saelens in de intrinsiek snellere Belgium Racing Porsche achter mij houden. Toen zijn teamgenoot Dylan Derdaele na zijn laatste pitstop het gat op mij kon dichten, heb ik besloten geen risico’s te nemen en hem voorbij te laten. Ik merkte dat ik wat begon te overdriven op oude banden en heb wijselijk besloten eieren voor ons geld te kiezen en ons podium veilig te stellen. Er stond namelijk veel op het spel, want naast de titel van vicekampioen in de Belcar 1 klasse, eindig ik ook in de rangschikking van de competitieve Porsche Endurance Trophy Benelux als vicekampioen.”

Persbericht Independent MotorsportsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 22 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons