van der Horst

American Festival: Independent Motorsports wil seizoen in schoonheid afsluiten

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports is aan een sterk seizoen bezig in het Belcar Endurance Championship. Het West-Vlaamse team verzekerde zich niet alleen van een plaatsje in de geschiedenisboeken dankzij de algemene triomf in de 24 Hours of Zolder, het was tot dusver ook iedere wedstrijd kandidaat voor het podium in de klasse. Enkel een penalty tijdens de tweede race van het jaar verhinderde dat de Porsche 911 elke race op het ereschavot afsloot. Voor de seizoensfinale dit weekend te Circuit Zolder viseren Xavier Stevens en Koen Wauters hoofdzakelijk de zege, al is ook de titel in de Belcar 1-klasse nog mathematisch mogelijk.
Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
"Het zal geen eenvoudige wedstrijd worden", schat Xavier Stevens in. "We maken puur wiskundig gezien nog kans op de titel in de Belcar 1-klasse, maar dan moet het al foutlopen bij onze concurrenten en pech wensen we niemand toe. Bovendien is de Porsche 911 een uiterst betrouwbare wagen, maar op pure snelheid komen we net dat tikkeltje tekort ten opzichte van Belgium Racing, dat over een wagen van de allerlaatste generatie beschikt. Als we kijken naar de stand binnen onze klasse, dan zien we dat we onze concurrenten die met hetzelfde materiaal strijden allemaal voorblijven. Dat moet ook dit weekend het doel zijn, we mikken op het podium en zullen alles in het werk stellen om ook nu weer de grootste beker de lucht in te mogen steken. De sfeer binnen het team is opperbest, want bij de vorige race hier in Zolder verbaasden we vriend en vijand met een algemene overwinning!"

Voor teamgenoot Koen Wauters wordt het een druk weekend, want naast het Belcar Endurance Championship met de vertrouwde Porsche 911, betwist hij eveneens de wedstrijden van het Europees Kampioenschap NASCAR, voor het eerst overigens. "In het Belcar Endurance Championship moeten we vooral de lijn van eerder dit jaar doortrekken en mikken op het podium en waarom niet: de zege. We kennen de wagen door en door, het team is perfect op elkaar ingespeeld en de wagen won bovendien de laatste race hier in Zolder. Het is een relatief korte wedstrijd van een goede twee uur, dus we gaan er trachten van bij de start stevig de pees op te leggen! Het weekend wordt overigens georganiseerd in een Amerikaanse sfeer, want de Europese NASCAR beleeft hier eveneens zijn ontknoping. Tweevoudig NASCAR-kampioen Anthony Kumpen vroeg me om plaats te nemen in zijn bolide, een kans die ik vanzelfsprekend niet kon afslaan!"

Na de vrije trainingen op vrijdag en de kwalificaties op zaterdag, staat de start van de race over 125 minuten geprogrammeerd op zondag middag om 12.10u. Afspraak dit weekend te Circuit Zolder!

Persbericht Independent MotorsportsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 17 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons