van der Horst

American Festival: JFT Engineering pakt titel in Klasse 4 van Belcar Skylimit Sprint Cup en eindigt tweede algemeen

Tom Van Eenaeme - Renault Clio
Tom Van Eenaeme - Renault Clio
JFT Engineering was enkele jaren geleden nog een nieuwe naam in de paddock van de Belgische circuitracerij, maar ondertussen heeft het Oost-Vlaamse team al enkele zeer mooie lijnen op het teampalmares ingeschreven. Vorig jaar won Tom Van Eenaeme de titel in de Klasse 3 van de Belcar Skylimit Sprint Cup, dit jaar doet het jonge talent zijn titel over, maar dan in de Klasse 4 en bovendien is hij meteen ook vicekampioen in één van de sterkst groeiende autosportcompetities van ons land. Dit weekend hing Gideon Wijnschenk, één van de vaste waarden van het team, zijn helm aan de haak, terwijl David Vyncke dan weer zijn debuut bij het team maakte. Ondertussen bereidt JFT Engineering ook al het seizoen 2024 voor, uiteraard weer met de betrouwbare en razendsnelle Renault Clio RS.
JFT Engineering mag dus opnieuw een titel op het palmares inschrijven “en de tweede plaats algemeen in de Belcar Skylimit Sprint Cup is toch ook iets waar we als team trots op zijn”, aldus Filip Van Eenaeme, teameigenaar en één van de drijvende krachten achter het team. “We kijken terug op een mooi seizoen, dat ook heel veel inzet van iedereen gevergd heeft, met de volledige Belcar Skylimit Sprint Cup en uiteraard onze deelname aan de 24 Hours of Zolder. In de beide competities voelden we ons echt thuis, waarbij opvalt dat de startvelden groter worden en de sfeer in de paddock prima is. In de Belcar Skylimit Sprint Cup waarderen we ook het feit dat er enerzijds heel hard gestreden wordt, maar echt op een sportieve manier, met heel veel respect voor elkaar.
 
Tom Van Eenaeme - JFT Engineering
Tom Van Eenaeme - JFT Engineering
Tijdens de laatste sprintraces op Circuit Zolder werd het nog nagelbijten voor het team en de snelle rijder Tom Van Eenaeme. “Tijdens het weekend van de 24 Hours of Zolder hebben we door omstandigheden wat punten laten liggen, waardoor mijn mooie voorsprong van het begin van het seizoen enigszins gereduceerd werd…”, aldus Tom Van Eeneame. “We wisten dus wat ons te doen stond tijdens het finaleweekend, want veertien punten is uiteraard geen enorme marge. Afgelopen weekend bleek Wouter Manderveld bovendien bijzonder goed in vorm, won de eerste race, maar moest tijdens de slotmanche zijn meerdere erkennen in een Duitse deelnemer, wat maakte dat ik aan een tweede en derde plek voldoende had om de titel in de Klasse 4 veilig te stellen en tweede algemeen te worden. Het was echt een thriller, dat kan ik je verzekeren. De concurrenten waren erg sterk en verdienden misschien ook de titel, maar we zijn erg blij met deze tweede opeenvolgende bekroning!
 
Afscheid van een ‘schone’ piloot
 
David Vyncke - JFT Engineering
David Vyncke - JFT Engineering
Een vaste waarde bij JFT Engineering de afgelopen seizoenen was ook Gideon Wijnschenk. De Nederlander werd nog mooi negende in de sterk bezette Klasse 3 van de Belcar Skylimit Sprint Cup, een zeer degelijke prestatie. “Na afloop van de slotrace hing Gideon Wijnschenk zijn helm aan de haak en hij gaat zich vanaf nu vol richten op dat waar hij al altijd de beste in is geweest, namelijk het blij maken van zijn medemens. Hij zal zijn Clio en Porsche in de toekomst enkel nog gebruiken om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen op het circuit bij diverse evenementen”, vertelt Filip Van Eenaeme enigszins ontroerd.
 
In de laatste wedstrijden van 2023 zagen we ook het debuut in de Clio van David Vyncke. David heeft na een paar trainingen en de wedstrijden op 14 en 15 oktober duidelijk zijn draai in de Clio gevonden en stelt alles in het werk om in 2024 een vol seizoen te kunnen deelnemen in Klasse 3.
 
JFT Engineering heeft overigens nog interesse in rijders voor de Belgische competities en zal later over de plannen ‘2024’ communiceren.

JFT Engineering
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons