van der Horst

American Festival: Kampioenenkroning in Amerikaanse stijl!

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Exact één week na de seizoensfinale van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste monomerkencup van de Lage Landen, maken de deelnemers aan de Porsche Endurance Trophy Benelux zich op voor de laatste wedstrijd van het eerste seizoen. De race over 125 minuten wordt verreden in een Amerikaans getint weekend waarbij ook het Europese kampioenschap NASCAR in actie treedt. In de Porsche Endurance Trophy Benelux lijkt Dylan Derdaele na maar liefst drie zeges op weg naar de titel, al kan de Limburger zich geen misstap veroorloven aangezien ook Xavier Stevens nog kans maakt op de grootste beker.
  • Skylimit Events
Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
"We hebben dit seizoen alle wedstrijden gewonnen, buiten die races waarin we pech kenden", legt Dylan Derdaele (Belgium Racing) uit. "In juni reden we in Spa-Francorchamps comfortabel aan de leiding tot we een benzineprobleem kregen in de slotfase, terwijl onze Porsche 911 in de 24 Hours of Zolder tijdens de nacht van de baan gleed op een olievlek. Ik hoop dus dat dame fortuna dit weekend aan de zijde van mijn teamgenoot Nicolas Saelens en mijzelf zal staan, want we viseren niets minder dan een vierde seizoenszege. De snelheid is er zeker en vast, dat bewijst het feit dat we in alle races de pole veroverden, op de 24 Hours of Zolder na waar we een andere strategie hanteerden", besluit de man die de 24 Hours of Zolder reeds viermaal won met een Porsche 911.

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
De grote uitdager van Dylan Derdaele, is Xavier Stevens (Independent Motorsports). De West-Vlaming, die eerder dit jaar een onverhoopte algemene zege in de 24 Hours of Zolder behaalde, kan voor deze wedstrijd wederom vertrouwen Koen Wauters, terwijl diens broer Kris verstek moet geven wegens een conflicterende agenda. "Hoewel ik mathematisch nog aanspraak kan maken op de titel, moeten we eigenlijk al gaan rekenen op pech bij Belgium Racing om met de gouden medaille huiswaarts te keren en dat wens je vanzelfsprekend niemand toe", erkent Stevens. "We hebben het zelf niet meer in de hand, maar dat betekent echter niet dat we het hoofd laten hangen. We trekken met één doel naar de seizoensfinale in Zolder dit weekend: de zege!"

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
Naast Belgium Racing en Independent Motorsports zien we ook de PG Motorsport Porsche 911 van Thijs Heezen en Jos Menten aan de start verschijnen, bij de race in Spa in juni nog auteur van de snelste ronde in wedstrijd. Ook No Speed Limit tekent present, net als QSR Racing School, GHK Racing/Speedlover en PK Carsport, waarvoor Tom Boonen en Bert Longin in actie komen zonder Anthony Kumpen. Last but not least is er de PG Motorsport Porsche Cayman GT4 van Stienes Longin, Marnik Battryn en Johan Huygens; een wagen die bovendien nog kans maakt op de Belgische GT4 endurance titel.

Op vrijdag 19 oktober staat er een vrije training op het menu, terwijl de kwalificaties op zaterdag net na de lunch worden verreden. Op zondag wordt om 12.10u vervolgens het startschot gegeven voor de seizoensfinale van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2018!

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 17 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons