van der Horst

American Festival: Lasse Soerensen kroont zich tot kampioen ELITE 2

Lasse Soerensen - Dexwet DF1 Racing Chevrolet Camaro
Lasse Soerensen - Dexwet DF1 Racing Chevrolet Camaro
Net voor de middag was het de de beurt aan de laatste manche van het seizoen van de ELITE 2, waarin de titel nog op het spel stond. Polesitter Lasse Soerensen en Giorgio Maggi streden tot in de laatste bocht voor de overwinning en voor de titel, maar het was Soerensen die uiteindelijk als eerste over de streep reed en alzo zich de nieuwe kampioen in de ELITE 2-klasse mag noemen. De strijd om de derde plaats werd uiteindelijk in het voordeel van Alessandro Brigatti beslecht.
  • LTF
Podium race 2 ELITE 2 Zolder
Podium race 2 ELITE 2 Zolder
Door het slechte weer besloot de wedstrijdleiding om onder de safety car te starten vooraleer het veld losgelaten werden, maar al na twee ronden werd de race terug geneutraliseerd nadat onder meer Michael Bleekemolen zich vast reed in de Kanaalbocht. Met nog zeven ronden op de teller mochten de deelnemers terug starten en het waren Soerensen en Maggi die direct weg reden van de rest van het veld. Maggi probeerde net zoals in de race gisteren alles om de Deen voorbij te geraken, met een ultieme poging in de laatste ronde in de Jacky Ickx-chicane, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Soerensen en zag zo de Deen kampioen worden.

Niels Albert - PK Carsport Chevrolet Camaro
Niels Albert - PK Carsport Chevrolet Camaro
Ook enkele Belgen kwamen nog in actie. Het was Pol Van Pollaert die uiteindelijk als beste Belg over de streep kwam op een 8ste plaats. Niels Albert besloot om op de natte baan geen al te zware risico's te nemen en beëindigde zijn tweede race op een 16de plek. Sven Van Laere besloot uiteindelijk om niet te starten.

--- Uitslag Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 2 Race 2 ---

Foto's: Geert Franquet - Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zondag 6 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons