van der Horst

American Festival: Lasse Soerensen wint voor titelconcurrent Maggi

Lasse Soerensen - Dexwet DF1 Racing Chevrolet Camaro
Lasse Soerensen - Dexwet DF1 Racing Chevrolet Camaro
Lasse Soerensen is de winnaar van de eerste race bij de ELITE 2 van de Nascar Whelen Euro Series te Circuit Zolder. De Deen startte vanaf een zesde plaats en kon dankzij twee herstarts de leiding overnemen van titelconcurrent Giorgio Maggi. Maggi van zijn kant probeerde Soerensen nog terug in te halen, maar hij kwam er uiteindelijk niet over. Het podium werd vervolledigd door de Tsjech Martin Doubek. Opvallend was dat de grindbak van de Bianchi-bocht enorm in trek was. Maar liefst drie wagens - waaronder Pol Van Pollaert - vlogen uit die bocht de grindbak in waardoor er twee lange safety car-procedures nodig waren die de race serieus inkortten.
Tweede herstart NASCAR Elite 2
Tweede herstart NASCAR Elite 2
Van bij de start was het de Zwitser Hugo De Sadeleer die als eerste rechtdoor ging in de beruchte Bianchi bocht. De marshalls probeerde de wagen er zo uit te halen, maar ze moesten uiteindelijk toch een eerste safety car-procedure inlassen. Net na de herstart kregen we hetzelfde verhaal, maar deze keer was Jesse Vartainen het slachtoffer. Bij de laatste herstart was Soerensen beter weg dan koploper Maggi en kon bij uitkomen van de Eerste linkse de leiding overnemen. Maggi probeerde elke ronde de Deen uit balans de brengen, maar moest uiteindelijk zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Niels Albert - PK Carsport
Niels Albert - PK Carsport
Niels Albert (PK Carsport) werd voor zijn debuut in de Nascar Whelen Euro Series elfde, Sven Van Laere (Braxx Racing) kwam als zestiende over de lijn. Met deze uitslag komen Maggi en Soerensen nog dichter bij elkaar in de tussenstand en zal morgen omstreeks 11:45 uur de titel beslist worden.

--- Uitslag Nascar Whelen Euro Series Zolder Elite 2 Race 1 ---

Foto's: Geert Franquet & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons