American Festival: Lasse Sørensen alsnog bestraft na Zolder

Lasse Sørensen - Andreas Jochimsen - DF1 Racing - Chevrolet Camaro
Lasse Sørensen won in Zolder vorige week nog de eerste - uitgeregende - wedstrijd van de NASCAR Whele Euro Series. De Deen deed daarmee ook een uitstekende zaak in de EuroNASCAR Pro-tussenstand, maar race 2 verliep minder goed voor hem. Het kwaad was reeds voor de start van de wedstrijd geschied, want teamgenoot Jochimsen Andreas vernielde de DF1 #66 op zondagmiddag. Sørensen knokte zich terug en sleepte een negende plaats uit de brand, maar wordt nu bedacht met een straf, waardoor de kloof met PK Carsport-puntenleider Alon Day vergroot.
  • STX Motorhomes
Stienes Longin - Julia Landauer - PK Carsport - Chevrolet Camaro
De monteurs van DF1 Racing sleutelden net voor de start van de slotrace van het weekend nog aan de wagen van Lasse Sørensen en de Deen moest de race vanuit de pitlane aanvatten. Hij werkte zich op vanaf de allerlaatste plaats tot binnen de top 10, maar kreeg na afloop een penalty van 30 seconden. Die werd bij zijn racetijd gevoegd waardoor hij enkele plaatsen verloor en in de tussenstand aankijkt tegen een bescheiden achterstand van 10 eenheden op leider Alon Day. De Junior-rijder behoudt wel de tweede plaats en telt één puntje bonus op Ercoli Gianmarco. Na een weekend om snel te vergeten tuimelt Loris Hezemans terug tot P4, op 21 punten van Day, terwijl Stienes Longin één plaatsje verder volgt op 23 punten.

Naast Sørensen werd ook zijn team DF1 Racing bedacht met een straf. Dat moet 15 punten inleveren in het klassement bij de teams en deelt nu de zevende plaats met de CAAL Racing #54, op 64 punten van de #50 van Hendriks Motorsport die de ranking aanvoert. Het Belgische PK Carsport ligt op vinkenslag, want de #24 telt slechts vier punten achterstand.

Jacques Villeneuve - Feed Vict Racing - EuroNASCAR FJ
Er was overigens ook een straf voor Jacques Villeneuve. De Canadees werd verantwoordelijk geacht voor een incident met Francesco Sini, eveneens in race 2. Hij moet 3 punten inleveren in de tussenstand en zal bij de eerstvolgende race - voorlopig is dat in het Tsjechische Most - wat extra aandacht krijgen van de wedstrijdleiding. Bovendien werd hij ook bedacht met 2 "Behaviour Warning" strafpunten (bij vier verliest hij vijf plaatsen op de grid).

Foto's: Martijn Wouters