van der Horst

American Festival: Liam Hezemans wint chaotische EuroNASCAR 2 race

Liam Hezemans - Hendriks Motorsport
Liam Hezemans - Hendriks Motorsport
Op de late namiddag stond er zaterdag nog de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series 2 op het programma. Terwijl de race in de PRO klasse eerder op de dag een rustig verloop kende en geen enkele maal diende geneutraliseerd te worden verliep de EuroNASCAR 2 race woelig. Niet minder dan driemaal diende men de race te onderbreken en uiteindelijk werd de race stilgelegd en Liam Hezemans (Hendriks Motorsport Mustang) als winnaar uitgeroepen.
  • Skylimit Events
Start race 1 EuroNASCAR 2
Start race 1 EuroNASCAR 2
Het begin van de race kende een spannend verloop, Gil Linster (CAAL Racing) vertrok van op de pole en raakte aanvankelijk slaags met teamgenoot Alberto Naska om de koppositie. Linster leek de bovenhand te nemen maar ondertussen kwam Liam Hezemans opzetten. Niets hield de Nederlander tegen die Linster voorbij gin en autoritair de koppositie innam. Maar na vier ronden ging het mis wanneer Martin Doubek en Vladimiros Tziortzis op elkaar inreden en een eerste neutralisatie was het gevolg. Na de herstart ging het even goed maar een sortie van een deelnemer in het grind had al gauw een tweede neutralisatie tot gevolg.

Christian Malcharek - PK Carsport
Christian Malcharek - PK Carsport
Vlak na een nieuwe herstart in de eerste linkse ging een deelnemer dwars waarna enkele wagens in elkaar haakten en het grind in doken. Weer werd de race gestopt om niet meer herstart te worden. Liam Hezemans werd uitgeroepen tot winnaar voor Linster, Melvin De Groot (Team Bleekemolen Mustang), Tuomas Pontinen (Team Bleekemolen Camaro) en Leonardo Colavita (Double T by MK1 Racing Camaro). Ook PK Carsport rijder Christian Malcharek was een van de slachtoffers van de talrijke crashes.

Foto's: Niels Vaeck



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons