van der Horst

American Festival: Longin, Battryn & Huygens willen dansen in de regen

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
Stienes Longin, Marnik Battryn en Johan Huygens werken komend weekend met de Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport de laatste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship 2018 af. De titelstrijd in de klasse Belcar 3 is nog niet beslist, maar de rijders beseffen wel degelijk dat er een half mirakel nodig is om die strijd in hun voordeel te laten kantelen.
  • Qvick Motors
“Er is voor de titel nog niks beslist in onze klasse, dus kijken we vol goede hoop uit naar de slotrace in Zolder”, opent Marnik Battryn. “Dat het niet makkelijk zal worden, dat weten we. Maar iedere wedstrijd moet gereden worden en indien het regent zou dat wel eens een voordeel kunnen betekenen voor ons. En ook als de regen uitblijft zullen zowel wij als piloten als het PG Motorsport team alles op alles zetten, maar dan zijn onze kansen uiteraard kleiner. We blijven er alvast in geloven.”

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
Johan Huygens voelt zich alvast in zijn nopjes met zijn teammakkers en bij de mannen van PG Motorsport. “Ik kijk er naar uit om nog een laatste race van het seizoen te doen met deze leuke bende. Mijn respect voor de mensen rond PG Motorsport, Stienes en Marnik is groot. De sfeer in onze groep alleen al is genieten”, aldus Huygens. Voor aanvang van deze laatste Belcar race van 2018 bekijkt hij de zaken heel nuchter. “Wat betreft de race zelf kunnen we op Zolder alleen meespelen indien de weergoden ons goed gezind zijn door ons rijkelijk te besproeien met… Spa blauw. In het andere geval, laten we eerlijk zijn, kunnen we met deze BOP en op pure snelheid gewoon geen vuist maken in Zolder.”

“De laatste wedstrijd van het seizoen in Zolder geeft toch altijd wat extra spanning. Als we naar het kampioenschap kijken zien we dat het moeilijk is om de titel op pure snelheid binnen te halen. Voor mij mag het natuurlijk regen tijdens de wedstrijd want onze wagen gedraagt zich prima in dit soort condities. We gaan alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te scoren en zien dan wel wat dat oplevert in het eindklassement”, vertelt Stienes Longin over zijn ´Belcar-gedeelte´ van komend weekend. Want Longin junior staat natuurlijk ook nog aan de start van de finales van de NASCAR Whelen Euro Series op diezelfde omloop van Terlaemen. “En in principe moest ik ook in Assen aantreden in de Ford Fiesta Sprint Cup, maar het pendelen is een onbegonnen zaak. Daarom zal Tom Feyaerts in Assen de Ford Fiesta #24 besturen. Ik volg het dus van op afstand, maar duim natuurlijk voor Tom en het team in Assen!”

Persbericht PG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 17 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons