van der Horst

American Festival: Luc Moortgat zet Porsche 964 Cup op de pole

Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
In het kader van het American Festival op Circuit Zolder worden zoals we in de preview reeds meldden de laatste twee wedstrijden verreden voor de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimers Cup. Op zaterdag één trainingsessie voor beide kampioenschappen die geldt als startopstelling van beide races.
John Timmermans - Lancia Delta Integrale
John Timmermans - Lancia Delta Integrale
Bij de Youngtimers was het opnieuw Real rijder Luc Moortgat die zijn groene Porsche op de pole parkeert voor de zeer verrassende Evertjan Alders in zijn BMW. Op de tweede startrij vinden we de tweede Real-Porsche in handen van Pierre-Yves Paque die de meerdere bleef van de Lancia Delta Integrale van John Timmermans. Jan Van Elderen, die reeds zeker is van de titel in Klasse 4 deelt met de Porsche 964 Cup van Eric Nulens de derde startrijd voor de Mazda RX3 van Gust Van Haelst en de Peugeot 309 Turbo van Erik Bruynoghe die de BMW M3 van Dirk Van Rompuy achter zich hield. Het is de Alders en Van Haelst duidelijk menens om de tweede plaats van Dirk Van Rompuy aan te vallen tijdens het afsluitende weekend. Ook Paque kan nog de twee plaats van Nelens afsoepen, maar zal daarbij moeten rekenen op hulp van patron Moortgat.

Guy Francois - Lotus Elan
Guy Francois - Lotus Elan
In de Belcar Historic Cup is het de Lotus Elan van Guy François die het snelst was in een rondje Zolder over exact 4000 meters. Hij is als leider in Klasse 1 de snelste voor de Porsche van Xavier Martens die meteen ook de pole pakt in Klasse 2. De twee leiders van beide Historic-Klasses staan dus samen op de eerste startrij van de eerste en ook de tweede wedstrijd van het slotweekend. De derde chrono was voor de VW Scirocco van Tom Laureyns, maar deze rijdt in de gastklasse en kan dus geen scheidsrechter spelen in de titelontknoping.

Foto: Thomas Smets& Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Youngtimer Cup op zaterdag 20 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons