van der Horst

American Festival: Martin Doubek wint incidentrijke EuroNASCAR 2 race

Martin Doubek - Hendriks Motorsport Ford
Martin Doubek - Hendriks Motorsport Ford
Zondagvoormiddag stond de tweede wedstrijd van de EuroNASCAR 2 op het programma en het was Martin Doubek (Hendriks Motorsport Ford) die de wedstrijd won. De Tsjech nam halfweg de race de leiding over en bleef teamgenoot Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport Ford) voor. Derde eindigde Vladimir Tziortzis (Academy Motorsport Ford).
Start 2021 NASCAR Whelen Euro Series EuroNASCAR 2 Race 2
Start 2021 NASCAR Whelen Euro Series EuroNASCAR 2 Race 2
Bij de start was het Dauenhauer die de leiding behield, terwijl Doubek voorbij Naveh Talor (Not Only Motorsport Chevrolet) geraakte. Lang racen kon men helaas niet, want op verschillende plaatsen op het circuit gebeurden er ongevallen. Na het einde van een lange safety car periode kon Dauenhauer bij de herstart de leiding behouden, maar Doubek had zijn zinnen gezet op de winst. Met succes, want de Tsjech geraakte nog voorbij de Duitser en hield daarna goed stand.

Voor de derde plaats leek Talor goed te liggen, tot hij tijdens een mislukt inhaalmanoeuvre op Doubek door de gravelbak reed en kon hij zijn kans op een tweede podium dit weekend vergeten. Opvallend was dat Tziortzis de derde plaats kon opeisen. Nochtans moest de Cyprioot nog binnenkomen voor een bandenwissel tijdens de safety car periode maar hij mocht terug zijn plaats innemen door voor de safety car rijden. Bij de Belgen was het een mindere dag. Pol Pollaert (PK Carsport Chevrolet) moest binnenkomen na een lekke band, terwijl Simon Pilate (DF1 Racing Chevrolet) zijn wagen in de voorlaatste ronde moest parkeren.

Foto's: Marnik Mouchaers



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons