van der Horst

American Festival: Nicolas Vandierendonck kampioen in Belcar 3

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
Nicolas Vandierendonck en zijn teamgenoten Filip Teunkens en Johan Vannerum hebben een sterk seizoen in het Belcar Endurance Championship bekroond met de titel in de Belcar 3-klasse. In hun Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 eindigde het trio als derde in de slotwedstrijd van het seizoen te Circuit Zolder, verreden in het voorprogramma van de finale van het Europees Kampioenschap NASCAR en onder een stralende herfstzon.
SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
“We zijn het seizoen gestart met een nieuwe wagen en hebben de eerste races wat moeten wennen aan de wagen”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Naarmate het seizoen vorderde, ging het steeds beter en beter, met de klassezege in de 24 Hours of Zolder als één van mijn persoonlijke hoogtepunten. Dankzij die zege konden we ook doorstoten naar de leiding in de tussenstand, waarbij we bij de voorlaatste wedstrijd in Spa onze voorsprong nog konden uitdiepen. De opdracht dit weekend was dus heel simpel: de titel!”

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
“We hadden ons echter voorgenomen de wedstrijd aan te vatten zoals elke andere race. Mijn teamgenoot Filip nam de start en nadat hij een kleine minuut voorsprong had opgebouwd op onze dichtste concurrent voor de titel, gaf hij het stuur door aan mij. Ik heb in mijn stint die voorsprong kunnen uitbouwen tot bijna een volle ronde, waarna Johan de eer kreeg om de Mercedes-AMG GT4 over de meet te loodsen. We hadden van onze ingenieur echter één duidelijke opdracht: risico’s mijden. Dat was nodig ook, want ik merkte dat er zeer agressief werd gereden en er waren ook constant gele vlaggen. Ik heb daarom wijselijk besloten om bij het dubbelen wat voorbehoud in te bouwen en eerder afwachtend te rijden. Dat kostte ons wel wat tijd, maar de titel lonkte…”

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
“We hadden vooraf afgesproken dat Filip de banden zou sparen omdat we op die manier een bandenwissel konden vermijden”, verduidelijkt de Shipex-rijder.“Filip liet in de aanvangsfase daarom de PG Motorsport Porsche Cayman passeren, temeer daar deze geen bedreiging vormde in de tussenstand. Bij mijn pitstop verloren we ook een plaatsje aan onze zusterwagen omdat deze geen rijderswissel moest uitvoeren en daarmee tijd uitspaarde. Gezien de confortabele voorsprong die we hadden uitgebouwd, was er geen sprake van druk bij de laatste pitstop en konden we de wedstrijd met een gerust gemoed uitrijden, waarna onze eerste Belcar-titel een feit was. Deze Belcar-titel is waar we in het begin van het seizoen op mikten dus ik ben vanzelfsprekend enorm tevreden dat we in ons opzet geslaagd zijn. Wat de titel nog mooier maakt, is dat onze zusterwagen de titel van vicekampioen pakte; een dubbel dus voor SRT! Nu is het een kwestie van genieten alvorens we plannen smeden voor volgend seizoen.”

De SRT Mercedes-AMG GT4 van Nicolas Vandierendonck, Johan Vannerum en Filip Teunkens eindigde als achtste in de algemene tussenstand van het Belcar Endurance Championship 2018, een onverhoopt goed resultaat tegen de intrinsiek veel snellere Porsches 911 en CN prototypes. Daarnaast pakte Filip Teunkens eveneens de titel in de Belgian GT4 Endurance Trophy met één puntje bonus op Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum. Dat bonuspunt verdiende hij door op zaterdag de Mercedes-AMG GT4 #30 naar de pole positie te sturen.

Persbericht Nicolas VandierendonckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 22 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons