van der Horst

American Festival: Nicolas Vandierendonck viseert titel in Belcar 3

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
Na een zege in de 24 Hours of Zolder en een podiumplaats in de laatste race in Spa-Francorchamps, prijkt Nicolas Vandierendonck op kop in het Belcar 3 klassement. Tijdens de seizoensfinale die dit weekend verreden wordt te Circuit Zolder wil de West-Vlaming samen met teamgenoten Johan Vannerum en Filip Teunkens die leidersplaats verzilveren en de titel in zijn klasse binnen het Belcar Endurance Championship 2018 claimen. Bovendien staat ook de kroon in de Belgian GT4 Endurance Trophy op het spel, een rangschikking die Vandierendonck en zijn ploeggenoten eveneens aanvoeren.
SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
“We staan inderdaad aan de leiding van de tussenstand in onze klasse, maar dat betekent niet dat de strijd gestreden is”, stelt Nicolas Vandierendonck nuchter. “Onze voorsprong in Belcar 3 bedraagt negen en een half punt en dat terwijl een zege 25 punten oplevert en je met een tweede plaats 18 streepjes mag bijzetten. Eenvoudig gezegd pakken Johan, Filip en ikzelf de titel als we winnen of tweede eindigen. Bij alle andere posities in de uitslag, hangt het resultaat af van wat onze directe concurrenten doen. In de Belgian GT4 Endurance Trophy wordt eenzelfde puntentelling gehanteerd en daar bedraagt onze voorsprong vijf punten.”

“We zakken dus niet zonder druk af naar Circuit Zolder”, analyseert de Shipex-rijder. “We snijden het weekend echter wel aan in de wetenschap dat we over goede kaarten beschikken. Enerzijds is er de niet te miskennen voorsprong in het kampioenschap, maar anderzijds hebben we onze auto goed onder de knie en beschouw ik ons team SRT als één van de referenties binnen het Belcar Endurance Championship. Daarnaast hebben ook wij als rijders in elke wedstrijd progressie gemaakt, wat ons wat extra vertrouwen geeft in de strijd om de titel.”

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
“We gaan de wedstrijd over goed 2 uren misschien iets tactischer aanpakken dan andere races, maar dat betekent niet dat we ons vooraf gaan neerleggen bij een tweede of derde plaats. De titel is het hoofddoel, dat wel, maar we viseren voor de start zeker de overwinning in onze klasse. Tijdens de race gaan we onze strategie echter afstemmen op de titel, want dat is het belangrijkste. Liefst van al zou ik een eventuele titel natuurlijk vieren met een zege, want wat is er mooier?”

Naast het Belcar Endurance Championship slaat dit weekend ook de Europese NASCAR zijn tenten op nabij de Limburgse omloop. Het wordt dus een weekend in een heuse Amerikaanse setting waarbij er heel wat toeschouwers worden verwacht bij wat de laatste grote meeting van het seizoen 2018 is. De kwalificaties worden op zaterdag verreden tussen 13.05u en 13.50 uur. Vervolgens wordt op zondag om 12.10u het startschot voor de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship-seizoen 2018 gegeven.

Persbericht Nicolas VandierendonckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 18 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons