American Festival of Rome: Twee top tien plaatsen voor Marc Goossens

Italiaans feest op Vallelunga
Dit weekend vonden op het circuit van Vallelunga de vijfde en zesde race van zowel de Whelen EuroNASCAR PRO als de Whelen EuroNASCAR 2 plaats. Het werd een Italiaans feestje met in PRO een zege voor Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) in race 1 en de overwinning van Vittorio Ghirelli (Team Bleekemolen) in de tweede wedstrijd. Marc Goossens wist het weekend af te sluiten met een achtste en een negende plaats. Anthony Kumpen (PK Carsport) viel in de eerste race buiten de punten met een twaalfde plaats maar wist in race 2 alsnog als zesde te eindigen. Kumpen staat nog altijd derde in de tussenstand op 25 punten van Ercoli.
Start race 2 Vallelunga
Gianmarco Ercoli was oppermachtig in race 1 van de EuroNASCAR PRO. Enkel Ghirelli wist hem onder druk te zetten maar deze laatste belandde halfweg de race naast de baan en viel terug naar de vijfde positie. Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) werd tweede op bijna drie seconden van de winnaar. Paul Jouffreau (RDV Competition), die als tweede over de finish kwam, werd uiteindelijk als derde geklasseerd na een straf voor een vermijdbare aanrijding. Lucas Lassere (Speedhouse) werd vierde. Omgekeerd scenario op kop in race 2 met Ghirelli stevig aan de leiding met in zijn spoor Ercoli. Deze laatste maakte geen fout maar wist niet voorbij zijn landgenoot te geraken. Lucas Lassere werd mooi derde. Anthony Kumpen klaagde nog steeds over te weinig grip maar wist toch nog als zesde te finishen.

Alberto Naska (CAAL Racing) won de eerste race in EuroNASCAR 2 maar moest zich in de tweede race, die verschillende malen diende te worden onderbroken, tevreden stellen met de tweede plaats achter Paul Jouffreau (RDV Competition). De Fransman was al tweede geworden in de eerste race. Sven Van Laere (CAAL Racing) pakte de vijftiende plaats in race 1 en de veertiende in race 2.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 11 juli 2023.