van der Horst

American Festival: PK Carsport Audi topt vrije sessie

Rush Drivers Collective - Chevron GT V8
Rush Drivers Collective - Chevron GT V8
De Audi R8 LMS GT2 van Stienes Longin, Peter Guelinckx en Bert Longin heeft in de vrije sessie voor de finale race van het Belcar Endurance Championship de snelste chrono neergezet. De Audi werd in de tabellen gevolgd door de beide Porsche’s van Belgium Racing. Verschillende wagens waaronder de Russell Racing Lamborghini Super Trofeo en de BMW’s van Hamofa Motorsport namen niet deel aan de sessie. De Rush Drivers Collective Chevron GT V8 met ditmaal Tom Boonen naast Toon Hungenaert en Frédéric Bouvy, moest zich tevreden stellen met de dertiende chrono.
Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Uiteindelijk lieten 20 wagens een tijd noteren. De PK Carsport Audi was met een ronde in 1:30.719 duidelijk de snelste voor de Belgium Racing Porsche van Derdaele/Cool (1:31.940) en de Belgium Racing Porsche van Wauters/Menten (1:32.839). De Q1 Trackracing Porsche van Teunkens/Ooms/Paenen was goed voor de vierde tijd in 1:32.847. De RedAnt Racing Porsche van de Wilde/Haverans sloot de top vijf af (1:33.595).

Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
Dirkx Motorsport - Mercedes-AMG GT4
De wagen die de zesde tijd neerzette, de G&A Motors by G&A Racing BMW M4 GT4 was tevens de snelste in de GTB klasse (1:36.426). De Dirkx Motorsport Mercedes-AMG GT4 en de Alnimax Racing BMW M4 GT4 volgden. Snelste in de TA klasse was de PK Carsport BMW M2 CS Racing van Lismont/Planckaert voor de ROFIX RACING by AR PERFORMANCE BMW E90 M3 van De Coninck/Vaessen. Primus in de TB klasse was de JJ Motorsport BMW 330i van Werckx/Werckx die in de tabellen gevolgd werd door de beide BMW’s van Convents Racing Team.

Foto's: Niels Vaeck
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons