van der Horst

American Festival: PK Carsport nipt snelste in de vrije training

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Tijdens de eerste training van de Belcar Endurance Championship in Zolder was het de PK Carsport Audi die de snelste tijd reed. Nochtans duurde het bijna 45 minuten vooraleer de Audi van Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx de Porsche van Belgium Racing van Michael Cool en Dylan Derdaele voor ging op de tabellen.
  • LTF
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Een constant haasje-over was het niet. Vooral de Totaalplan Racing Lamborghini van Cédric Wauters en Brent Verheyen was de wagen die de tijden ronde na ronde scherper zette in het midden van de sessie. Totdat Derdaele in de Porsche van Belgium Racing Team stapte en net geen tiende sneller was dat de polesitter van de 24 Hours of Zolder. Maar Longin junior stelde op het einde van de sessie orde op zaken en dook er nog een tiende onder om zo de snelste tijd in de vrije training te bemachtigen. De tweede Totaalplan Racing Lamborghini van Kenneth Linthout en Mario Martlé en de PG Motorsport Porsche van Jos Menten vervolledigden de top vijf.

MD-Racing - Seat Leon TCR
MD-Racing - Seat Leon TCR
In GTB ging de snelste tijd richting de VDW Motorsport BMW van Ron van de Water, Nico Vangeel en Edwin Beyers, die pas halfweg de vrije training op de baan kwam. In de TA klasse was het de blauwe Seat Leon Cupra van MD-Racing en Manfred Verbeke die bovenaan de tabellen stond. Hij eindigde als achtste algemeen. Tot slot was het de Convents Racing BMW van Davy Convents, Vincent Convents en Steve Raymakers die de top tijd had in TB. Om 15:10 uur gaat de kwalificaties van start.

Foto's: Thomas Smets  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons