van der Horst

American Festival: RedAnt Racing sluit het seizoen 2023 af met sterk duo John De Wilde en Michiel Haverans

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Zondag 15 oktober valt op Circuit Zolder het doek over het nationale uithoudingsseizoen 2023 en meteen zit ook voor RedAnt Racing het intense autosportjaar er weer op. Het Oost-Vlaamse team dat in de kleuren van de familie Redant racet, kwam dit seizoen in niet minder dan drie hoogstaande competities uit en nadat eerder de 24H Series en de Porsche Carrera Cup Benelux al werden afgesloten, eindigt dit weekend ook het seizoen van het Belcar Endurance Championship. In dat kampioenschap kon RedAnt Racing de champagne al in Oschersleben, na de voorlaatste wedstrijd ontkurken, met een titel voor Michiel Haverans als kampioen in de Junior Trophy, die uiteraard de beste jonge rijder beloont.
We zijn erg trots op Michiel”, aldus teammanager Marc Goossens. “Hij heeft dit seizoen een mooi parcours afgelegd en de winst in de Junior Trophy is een bekroning voor zijn inzet en gedrevenheid. We gaan dit weekend met Michiel en John De Wilde op zoek naar een mooi resultaat in de laatste race en ik ben ervan overtuigd dat we voor de winst kunnen meespelen. Bovendien leert een korte blik op de tussenstand in het Belcar Endurance Championship ons dat de strijd voor het podium verre van gestreden is en dat moet meteen een tweede doel zijn. We gaan trachten met Michiel en John het brons te pakken in het eindklassement. Daarenboven geldt hetzelfde voor de eindstrijd in de Porsche Endurance Trophy Benelux, een competitie binnen het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. Ook daar kan Michiel nog op het podium eindigen. Al onze aandacht en energie gaat dit weekend naar die opdrachten en ik geloof er rotsvast in dat we het mooie menselijke en sportieve avontuur van 2023 zondag een passend slot kunnen geven.
 
De snelste op de baan
 
Uiteraard blikt ook teameigenaar Bert Redant vooruit op het weekend. “Ik kijk nog even terug naar het laatste Belcar-weekend in Oschersleben. Michiel was toen de snelste man op de piste en dat wil zeggen dat hij in Zolder opnieuw zijn snelheid kan laten zien. Maar ook John De Wilde reed er een zeer degelijke race, zeker als je weet dat hij er geen meter had kunnen testen en hij bewees al eerder met een Porsche 911 GT3 Cup uit de voeten te kunnen. Ik reken dan ook op ons duo om zondag inderdaad vooraan mee te strijden. Als de Balance of Performance goed zit, dan denk ik dat het publiek dit weekend een zeer mooie race zal zien, tussen de diverse merken in ons nationale uithoudingskampioenschap. Ik kijk er alvast naar uit!
 
De kwalificatiesessie vindt op zaterdag 14 oktober tussen 11u10 en 11uu55 plaats, de race, over 125 minuten, start om 15u25.

RedAnt Racing  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons