van der Horst

American Festival: RedAnt Racing sluit het seizoen 2023 af met vierde plaats voor duo John De Wilde en Michiel Haverans

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Met een race van 125 minuten viel voor RedAnt Racing het doek over het autosportseizoen 2023. Het duo John De Wilde en Michiel Haverans ging van start in de finalerace van het Belcar Endurance Championship, tevens de slotmeeting van de Porsche Endurance Trophy Benelux en sloot het seizoen met een vierde plaats in Belcar en een podium in de Porsche Endurance Trophy Benelux af. Voor RedAnt Racing start nu de voorbereiding op het seizoen 2024, waarover deze winter zeker nog meer zal gecommuniceerd worden.
De wedstrijd in Zolder startte met een zesde plaats tijdens de kwalificaties, maar dat was niet waar Michiel Haverans op gehoopt had. “Ik had echt veel verkeer en heb mijn banden niet optimaal kunnen benutten. Mijn beste tijd volgde helemaal op het einde, toen mijn banden al over hun piek heen waren en uiteindelijk stond ik maar een goede halve seconde van de eerste startrij.
 
De race op zondag was er één in handen van de weergoden, met heel diverse weersomstandigheden gedurende de wedstrijd, wat het werk voor de rijders en teams erg uitdagend maakte.
 
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Onze rijders en het team deden hun werk voortreffelijk, tot Michiel in de tweede helft van de race een tijdje geblokkeerd zat achter een concurrent. Die laatste verdedigde bij een aanvalspoging van Michiel nogal agressief en onze auto kwam in de zandbak te zitten waarbij wat tijd verloren ging”, aldus teammanager Marc Goossens. “Wat voor ons bevreemdend was, was het feit dat die tegenstander amper bestraft werd, waar wij bij de vorige race een minuut kregen voor een kleine inbreuk op de startgrid, een inbreuk die totaal geen invloed op het raceverloop had. Ik kan dat niet erg goed plaatsen. Michiel strandde vervolgens op amper enkele seconden van het podium, dus voor ons was dit incident echt wel ingrijpend. Gelukkig kon hij zijn derde plaats in de eindrankschikking van de Porsche Endurance Trophy veiligstellen. Iedereen binnen RedAnt Racing heeft deze laatste race van het seizoen weer 100% gefocust aangepakt en we mogen fier zijn op wat we dit seizoen samen bereikt hebben, al was het niet altijd het resultaat dat we verhoopten.”
 
Ik treed Marc volledig bij”, aldus teameigenaar Bert Redant. “Ik kan alleen maar trots zijn op deze groep mensen, die in alle omstandigheden het beste van zichzelf gegeven hebben. Ik wil bij deze ook de partners van het team bedanken die dit menselijk en sportief avontuur mee mogelijk maakten. 2023 mag de geschiedenisboeken in en 2024 is eigenlijk al begonnen voor ons, waarbij we opnieuw een zeer aantrekkelijk programma voorbereiden. We zijn nu al in een testfase met nieuwe rijders, voor verschillende programma’s, terwijl één of andere verrassing ook niet uitgesloten is. Maar daarover volgt over afzienbare tijd zeker meer. De groei van ons team zet zich voort en wij gaan voor 2024 ook duidelijke doelen stellen.”  

RedAnt Racing 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons