van der Horst

American Festival: Stienes Longin domineert de eerste race

Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin heeft de eerste race van de EuroNASCAR Pro gewonnen. De Krafft Racing/PK Carsport Chevrolet rijder vertrok van op de pole en hield stand bij de start en eens zijn naaste tegenstander Alon Day (CAAL Racing Chevrolet) pech kende, stond er Longin niets meer in de weg om de overwinning binnen te halen. Lucas Lasserre (Speedhouse Ford) eindigde als tweede en Marc Goossens (CAAL Racing Chevrolet) haalde nipt het laagste podiumtrapje na een inhaalmanoeuvre in de laatste bocht.
Bij de start kon Longin Day afhouden en zo de leiding vast houden, maar lang kon hij niet profiteren van die positie gezien er een zware crash was in de Mini Corner met drie wagens, waardoor de safety car moest uitkomen. Eens de neutralisatie gedaan was bleef Longin wel voor, maar ditmaal kon Day wel goed volgen. De Israëlier probeerde een inhaalmanoeuvre in de Boutsen Chicane, maar dat liep slecht af voor hem en hij moest op drie banden terugkeren naar de pits.

Stienes Longin - Krafft Racing/PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin - Krafft Racing/PK Carsport Chevrolet
Vanaf dan kwam de leidersplaats van Longin nooit meer in gevaar. Lasserre kon zonder problemen de tweede plaats overnemen en ook hij kwam nooit in gevaar. Voor de derde plaats volgde wel een heuse strijd. Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport Ford) en Goossens bleven aan elkaar gewaagd. De Italiaan kon onze landgenoot lange tijd afhouden, maar in de laatste bocht lukte het Goossens toch en reed hij zo richting zijn tweede podium van het seizoen.

Gezien de startgrid van morgen gebaseerd is op de snelste rondetijd gereden in de eerste race, is het Day die morgen vanaf pole start, met Longin naast hem. De race start om 16:20 uur.

Foto's: Kurt Vanhoenacker  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons