van der Horst

American Festival: Terugblik Norma Driver Trophy Benelux

Norma Driver Trophy
Norma Driver Trophy
Luc De Cock, Tim Joosen en Tim Verbergt hebben in hun Deldiche Racing Norma M20 FC de voorlaatste manche van de Norma Driver Trophy Benelux gewonnen. Bij een wedstrijd op Circuit Zolder over 125 minuten in helse omstandigheden hielden zij zeer nipt Frédéric Bouvy en Damien Coens af, die hun allereerste race met een Norma betwistten. Puntenleider Bert Longin sloot samen met 24H Zolder-winnaar Christoff Corten het podium af.
  • STX Motorhomes
No Speed Limit - Norma M20 FC
No Speed Limit - Norma M20 FC
Reeds voor de start van de wedstrijd verloren we één van de zegekandidaten. De Russell Racing by PK Carsport Norma die Jeffrey Van Hooydonk deelt met Gilles Magnus en Hans Thiers moest de handdoek werpen met een defecte krachtbron. Eenmaal de laatste race van het seizoen in België op gang gevlagd was, speelde de regen een hoofdrol. Op een kletsnatte piste crashte in de openingsfase de T2 Racing bolide van Stephan Brintzinger en Philipp Schlegel, waarop Luc De Cock besloot om meteen de pits in te duiken om het stuur door te geven aan Tim Verbergt. Een tactisch goede zet, al speelde het regenweer de CN prototypes parten in het vervolg van de race. Zo verloor de No Speed Limit-wagen heel wat tijd in de grindbak en schoof de McDonald’s Racing-bolide van de baan na een lekke band.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
“Dit is een fantastisch resultaat voor het ganse team”, vertelt Luc De Cock enthousiast aan het podium. “Het was een enorm lastige race, waarbij de zichtbaarheid op bepaalde momenten nihil was. Iedereen moest alle zeilen bijzetten om de wagen op de piste te houden en daarom is deze zege een mooie bekroning.”


Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
“Het was een zeer bizar weekend”, analyseert Norma Driver Trophy Benelux-coördinator Vincent Desschans. “Eerst was er de zeer zure nasmaak bij de opgave van regerende kampioen Russell Racing by PK Carsport en de vroege crash van het Zwitserse T2 Racing. Beide teams hadden volgens mij de kans om mooi te scoren dit weekend. Hetzelfde geldt voor No Speed Limit dat bij zijn debuut zo maar even had kunnen winnen, ware het niet voor een uitstap in de grindbak. Voormalig kampioen McDonald’s Racing verloor veel tijd met een ongelukkige lekke band en ook bij GHK Racing en Krafft Racing was er tijdsverlies na een spin in de lastige omstandigheden. Krafft Racing-rijder Bert Longin behoudt echter wel de leiding in de tussenstand, al heeft hij slechts één luttel puntje voorsprong meer op Tim Joosen. De titel zal dus worden beslist bij de seizoensfinale over twee weken, in het Nederlandse Assen.”

De Norma Driver Trophy Benelux trekt in het weekend van 19 en 20 oktober naar het Noord-Nederlandse Assen voor de slotmanche van het seizoen 2019. Een race over 125 minuten zal beslissen wie in 2019 tot kampioen wordt uitgeroepen!

--- Tussenstand Norma Driver Trophy Benelux 2019 na round 5 (pdf) ---

Persbericht Norma Driver Trophy Benelux  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons