Total 2' Hours of Spavan der Horst

American Festival: Thierry Van Dalen maakt comeback op Kronos-Porsche!

No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
Dit weekend wordt de finalerace van het Belcar Endurance Championship 2017 verreden. De Kronos Porsche 991 GT3 Cup die tijdens de 24 Hours of Zolder eind augustus zeer zwaar crashte in een regenbui, zal ook wederom van de partij zijn. Het beschadigde chassis werd ingeruild voor een nagelnieuw exemplaar en zal de sporen krijgen van vaste rijders Damien Coens en Didier Van Dalen, gekoppeld aan de vader van laatstgenoemde, Thierry Van Dalen. Van Dalen senior vervangt dit weekend Fred Bouvy, die verkiest in de Rallye de Jalhay in actie te treden.
No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
“Het wordt mijn eerste Belcar wedstrijd in bijna 20 jaar”, lacht Thierry. ”Frédéric Bouvy, die normaal naast Damien en Didier zit, rijdt de Rallye de Jalhay met zijn 911 Safari datzelfde weekend. Hij stelde voor dat ik hem zou vervangen, maar opgepast ik heb sinds 1998 nog maar zelden een GT-race gereden. Ik rij dus zonder veel pretentie. Ik ben wel erg blij om eens met deze Porsche te rijden, die sinds het begin van het seizoen in onze showroom staat.”

Frédéric Bouvy, Damien Coens, Vincent Despriet, Didier Van Dalen en John Wartique
Frédéric Bouvy, Damien Coens, Vincent Despriet, Didier Van Dalen en John Wartique
Nadat ze enkele malen samen in een VW Fun Cup reden, zit Didier Van Dalen dus nu samen met zijn papa in de magische bolide met de flat-6 3.8 liter. ”Samen met je vader rijden is uniek voor een rijder”, aldus Didier. ”Het zal overigens de eerste maal zijn dat we een Porsche delen in competitie. Hij heeft me zien rijden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Belcar Endurance van aan de muur, maar nu is het dus tijd om het stuur te delen. Wat vreemd zal zijn, is dat ik zijn mentor zal zijn, terwijl hij meer dan 20 jaar carrière achter zich heeft.”

No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
Thierry Van Dalen als teamgenoot hebben, is ook een première voor Damien Coens. De Brusselaar blikt ook vooruit naar de finale. ”Thierry en ik hebben in de vorige eeuw meer dan eens tegen elkaar gestreden”, lacht Damien. ”Maar we hebben het nooit in dezelfde wagen gedaan. Ik kijk dus erg naar het weekend uit, waar we niets meer te winnen of te verliezen hebben. We gaan dus om zoveel mogelijk plezier te beleven. Als alles goed gaat, dan kunnen we weer op het podium staan in de categorie Belcar 1.”

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 9 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons