van der Horst

American Festival: Thomas Ferrando en Giorgio Maggi verdelen de poles

Thomas Ferrando - CAAL Racing Ford Mustang
Thomas Ferrando - CAAL Racing Ford Mustang
Deze voormiddag werden de kwalificaties verreden voor de eerste races van de NASCAR Whelen Euro Series en in Elite 1 kleurt de eerste rij volledig Frans. Thomas Ferrando kon in laatste instantie met een 1:44.104 de pole afsnoepen van landgenoot Frédéric Gabillon. De tweede rij daarentegen is dan weer Belgisch getint, met Marc Goossens die vanaf plaats drie zal starten, voor Stienes Longin. In Elite 2 was kampioenschapsleider Giorgio Maggi primus tijdens de Superpole met een 1:40.710 en bleef hiermee PK Carsport-piloot Vittorio Ghirelli voor.
Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Marc Goossens - Braxx Racing Ford Mustang
Bij de Elite 1 was het vanaf de start direct voluit gaan voor de piloten, waarbij Alon Day, Stienes Longin en Marc Goossens het voortouw namen; al was het Loris Hezemans die de snelste tijd afklokte bij de kwalificaties. Dylan Derdaele miste net de Superpole en start vanaf plaats 13. Voor de Superpole moesten de piloten een keuze maken gezien de baan op sommige plaatsen nog nat was. Hezemans wou met regenbanden de baan op gaan, maar dankzij een rode vlagsituatie besloot de Nederlander toch snel terug over te schakelen naar slicks. Hezemans zal vanaf een zesde plaats starten.

Giorgio Maggi - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Giorgio Maggi - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Elite 2 daarentegen was het continu haasje-over spelen, waarbij er geregeld verschillende piloten de koppositie bekleedden tijdens de reguliere kwalificaties. Uiteindelijk eindigde Vittorio Ghirelli bovenaan. De Italiaanse PK Carsport-piloot was eveneens sterk bezig in de Superpole, maar werd uiteindelijk verslagen door Maggi met + 0.662 sec verschil. Bij de Belgen kon Pol Van Pollaert als enige doorstoten tot de laatste twaalf, maar ook hij bleef steken op een twaalfde plaats. Nieuwkomers Niels Albert en Sven Van Laere zullen straks respectievelijk vanaf plaats 18 en 22 starten.

Foto's: Racingpixels - Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival NASCAR Finals.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons