American Festival: Wiebe Wijtzes pakt zege en titel in de laatste race van het seizoen

Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90
Ze gingen de laatste race van de Belcar Skylimit Sprint Cup in met evenveel punten, Xander Przybylak/Bart Van Samang (MSE Motorsport) en Wiebe Wijtzes (AR Performance). Wie dus voor de andere over de finishlijn kwam werd kampioen. Het werd Wiebe Wijtzes, die de race overtuigend won voor Bart Van Samang en alzo met de titel ging lopen.
  • St. Paul
De MSE Motorsport BMW voor de AR Performance BMW
In de eerste race die zondagmorgen verreden werd was er nochtans niemand opgewassen tegen Xander Przybylak die de MSE Motorsport BMW E92 Coupé naar de zege loodste en gans de race Wiebe Wijtzes (BMW E90 WTCC) achter zich wist te houden. Meer dan een minuut achter beide koplopers eindigde Steven Maris (BMW E36 M3) op de derde plaats. Patrick Beliën stuurde de BMW 120D naar de vierde plaats.

Tom Van Eenaeme - Renault Clio 4 Cup
De vijfde plaats algemeen maar tevens de overwinning in de klasse 3 was voor een uitstekende Tom Van Eenaeme (Renault Clio 4 Cup). Even bijzonder was de zesde plaats algemeen voor de Honda CRX van Davy Cooreman, die eerste werd in de klasse 2 en verscheidene wagens uit de hogere klasses achter zich liet. Yannick Van Espen (Honda Civic) was primus in de klasse 1. Filip Uyttendaele en Wouter Manderveldmaakten dat het hele podium in de klasse 3 door Clio rijders werd ingenomen. Ver achter Cooreman eindigde Glenn Kerckhofs (Abarth 500) tweede in de klasse 2. Laurens Cloots (Mazda MX5) en Ellis Spieza (Ford Fiesta) maakten het podium in de klasse 1 vol.

Podium race 2
De tweede race zou dus beslissen over de titel. Bart Van Samang nam het stuur van de MSE Motorsport BMW maar vlak na de start kreeg hij een licht tikje en daarna vond hij nooit het ideale ritme terug. Wijtzes reed alzo naar de zege en dus ook de titel. Na Wijtzes en Van Samang kwam Steven Maris als derde over de streep, maar op een ronde van de winnaar. Michiel Smulders (BMW E36) en Raf Beliën vochten een intens duel uit voor de vierde plaats en het was uiteindelijk eerst genoemde die aan het langste eind trok. Jeroen Daeninck (BMW M235iR) tikte aan als zesde.

Davy Cooreman - Honda CRX
Tom Van Eenaeme was weer de beste in de klasse 3, hij finishte als zevende algemeen. Hij kreeg op het podium opnieuw het gezelschap van Clio rijders Wouter Manderveld en Filip Uyttendaele. Davy Cooreman, achtste algemeen, kende opnieuw geen tegenstand in de klasse 2. Het podium in klasse 1 was identiek aan dat van race 1 met Van Espen voor Cloots en Spieza.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck