American Festival: Zeges voor Steven Maris en voor Ruud Boffin in de Belcar Skylimit Sprint Cup

Nieuwe zege en titel voor Steven Maris (BMW E36 M3
Niettegenstaande Steven Maris (BMW E36 M3) pas als zevende van start ging in de eerste race van de Belcar Skylimit Sprint Cup, wist hij toch de race te winnen en gaf alzo zijn titel nog meer glans. Hij werd daarbij wel geholpen door Bart Lievens (BMW M2 Competition) die op de pole stond, maar zijn start volledig miste. In de tweede race zagen we een intense strijd voor de zege tussen Marris, Boffin en Fernandes en ditmaal moest Maris zijn meerdere erkennen in Ruud Boffin (BMW M4).
Michel Fernandes - Peugeot 308 TCR
Bij de start van de eerste race van de dag ging het gruwelijk mis, Bart Lievens op de pole kwam niet uit de startblokken en werd aangereden door de Mini van Bert van Gansen. Voor beide rijders zat de race er al op voor er een ronde verreden was. Steven Maris wist alle hindernissen te ontlopen en reed zich weer eens naar de koppositie. Aan de meet had hij 29 seconden voorsprong op de Peugeot 308 TCR van Michel Fernandes en 30 seconden op de BMW M4 van Boffin.

Wouter Manderveld - Renault Clio
Wouter Manderveld (Renault Clio) kwam als vierde over de lijn en won daarmee ook de klasse 4, maar hij bleef maar net Tom Van Eenaeme (Renault Clio) voor. Zesde algemeen werd de BMW 120D van Raf Beliën die gevolgd werd door de vier wagens uit de divisie 3. In die klasse haalde Daniel Donkels (Renault Clio) het voor Nick Geelen (Porsche Boxster) en Bram Hendrix (BMW E36 M3).

Jimmy Adriaenssens  - BMW 120 iD
Jimmy Adriaenssens - BMW 120 iD
In de divisie 2 was Jimmy Adriaenssens (BMW 120 iD) de beste, hij haalde het voor Maciej Krolikowski (BMW E36) en Tom Vanderheyden (Ford Fiesta). Kristof Dingemans (Peugeot 206 GTI) won in divisie 1, waar Luc Vanderijt (BMW 325i) tweede werd en Milan Feytons (Peugeot 206 GTI) het podium vervolledigde.

Ruud Boffin - BMW M4
Bij de tweede race startte Maris van op de eerste lijn en pakte onmiddellijk de koppositie. Maar hij kon niet wegrijden en werd steeds belaagd door de BMW M4 van Boffin en de Peugeot van Fernandes. Twee FCY periodes, één voor een Clio die uit de bocht ging in de eerste linkse en een tweede voor een Peugeot 206 die strandde in de Boutsen Chicane, hielden het peloton bij elkaar. Maar uiteindelijk moest Maris toch zijn meerdere erkennen in Boffin die naar zijn eerste zege reed met bijna 2 seconden voorsprong op de nieuwe kampioen. Maris moest zich dan nog weren om Fernandes achter zich te houden.

Dieter Stevens - Renault Clio
Een halve minuut later kwam Max Rosam (BMW 328i) als vierde over de streep, hij haalde het in divisie 4. Manderveld en Van Eenaeme vervolledigden het podium en eindigden respectievelijk ook vijfde en zesde algemeen. De zege in divisie 3 ging ditmaal naar Dieter Stevens (Renault Clio), die tevens negende algemeen werd. Daniel Donkels (Renault Clio) en Maxim Dirickx (BMW E90) mochten hem op het podium vergezellen.

Kristof Dingemans voor Jorg Hendrix
Karl-Heinz Chandeck (BMW E36) was de beste in de divisie 2, maar veel voorsprong had hij niet op de BMW 325i van Jonathan Demoulin. Tenslotte mocht Dennis van Hal (Honda Civic) plaats nemen op het laagste podiumtrapje. In de divisie 1 ging de overwinning naar Kristof Dingemans (Peugeot 206 GTI). Hij bleef Lucas Wijnant (Peugeot 206 GTI) en Davy van Goethem (Suzuki Swift Sport) voor.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets