van der Horst

American Festival Zolder: Voorbeschouwing op de Belcar finale

Start 2017 Belcar 24 Hours of Zolder
Start 2017 Belcar 24 Hours of Zolder
Een maand geleden op 17, 19 en 20 augustus vond de Eleven Sports 24 Hours of Zolder plaats. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. We herinneren ons nog altijd de optrekkende motoren en die aparte geur van asfalt, alsof het gisteren was. Ondertussen maakt Circuit Zolder zich op voor de laatste maar belangrijkste BELCAR-race van het seizoen: de beroemde en beruchte finale tijdens de NASCAR Whelen Euro Series op 14 en 15 oktober.
Na 24 zenuwslopende uren rijdt Hans Thiers de knalrode Norma M20FC over de finish van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder en het team van Scuderia Monza by DVB RACING kan juichen. De eerste zege in de Limburgse klassieker voor een open prototype is binnen, na een wedstrijd waarin het team amper één oponthoud kende.

DVB Racing - Norma M20 FC
DVB Racing - Norma M20 FC
Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en de broers Hans en Frank Thiers hebben samen met de Brabander Christoff Corten voor een sensationele zege gezorgd. Naast hen op het podium staan nog twee teams van Norma. De eerste prototype-zege in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is dus een feit, en hoe. Norma domineerde de wedstrijd en bezorgde de Benelux-importeur een onvergetelijke editie door meteen het ganse podium in te palmen.

Wie wordt de opvolger van Deldiche Racing in Belcar Endurance Championship?

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Nog één race te gaan en nog 35 punten te verdienen. Mathematisch gezien kunnen er nog meerdere teams kampioen worden. Maar met een verschil van amper 10 punten binnen de top 3 komt de toekomstige kampioen bijna zeker uit het trio Mc Donald’s, MExT en Scuderia Monza. Er strijden dus twee Norma’s tegen één Porsche. Dat levert voor de algemene zege een ongelijke strijd op gezien de Norma’s sneller zijn. Maar MExT met Porsche heeft de puntentelling in zijn voordeel. Winst algemeen levert 10 punten op terwijl winst in de klasse 25 punten oplevert. Hierin kan Deldiche Racing een sleutelrol spelen. Kortom, het kan aan de top nog alle kanten op in de belangrijke finale op 15 oktober tijdens het American Festival Circuit Zolder Nascar Finals!

Circuit Zolder

   • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons