van der Horst

American Festival Zolder: Elite 1: Alon Day op pole – Goossens en Kumpen twee en drie

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day (CAAL Racing) heeft zijn titelambities kracht bijgezet door de pole te pakken voor de eerste race die zaterdagnamiddag verreden wordt. Goossens (Braxx Racing) kwam als snelste uit de eerste ronde maar Day ging daarna onder de tijd van onze landgenoot. Ook Anthony Kumpen (PK Carsport) en Stienes Longin (PK Carsport) stootten door naar de Superpole en starten straks respectievelijk als derde en vijfde, drie Belgen dus in de top vijf.
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Fréderic Gabillon (RDV Compétition) was met een tijd van 1:39.566 nog de snelste in de Qualifying voor Goossens (1:39.611) en Day (1:39.866) maar de Fransman zakte in de Superpole naar plaats vier. Met een vierde en een zesde tijd plaatsten Longin en Kumpen zich gemakkelijk voor de Superpole. Jerry De Weerdt (Braxx Racing) reed de zestiende tijd en was daarmee tweede in de Cup divisie achter Marko Stipp (Racing Total).

Alon Day reed in de Superpole een ronde in 1:39.129, goed voor de pole. Ook Goossens verbeterde zijn tijd (1:39.428), maar moest in Day zijn meerdere erkennen. Met een rondetijd van 1:39.469 plaatste Kumpen zich uiteindelijk als derde. Na Gabillon en Longin zette Borja Garcia, nog een titelkandidaat, de zesde tijd neer.   

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons