van der Horst

American Festival Zolder: Elite 1: Day wint race 1 – Goossens en Kumpen mee op het podium

Alan Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alan Day - CAAL Racing - Chevrolet SS
Alon Day (CAAL Racing) heeft de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series op Circuit Zolder gewonnen, de Israëliër vertrok van op de pole en reed van start tot finish aan de leiding. Marc Goossens (Braxx Racing) was de enige die het ritme van Day kon volgen maar nooit kon onze landgenoot aanstalten maken op de zege. Anthony Kumpen (PK Carsport) versloeg Fréderic Gabillon (RDV Compétition) in de strijd om de derde plaats. Stienes Longin (PK Carsport) sloot de race af op de vijfde plaats.
Start Nascar Whelen Euro Series 2017
Start Nascar Whelen Euro Series 2017
Van bij de start nam Day resoluut de leiding van de race voor Goossens terwijl Kumpen probeerde bij de start naar voren te schuiven langs de binnenkant van de eerste bocht. Hij won een plaats ten koste van Gabillon. Day en Goossens reden weg van de rest van het veld, Kumpen verloor zijn derde plaats weer aan Gabillon om ze wat later terug te heroveren. Na het strijdende duo Kumpen/Gabillon volgde Stienes Longin eenzaam op de vijfde plaats.

Marc Goossens - Braxx Racing - Ford Mustang
Marc Goossens - Braxx Racing - Ford Mustang
Goossens zette alles op alles maar meer dan in het spoor blijven van de snelle Day zat er niet in. Op enige afstand kwam Kumpen als derde over de lijn voor Gabillon en Stienes Longin, die beste Junior was. Borja Garcia (Racers Motorsport) werd zesde voor Lucas Lasserre (Mishumotors), Freddy Nordstrom (CAAL Racing), Thomas Ferrando (Knauf Racing) en Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing). Jerry De Weerdt eindigde zestiende goed voor een tweede plaats in de Challenger Trophy.

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Met zijn derde plaats schuift Kumpen in het kampioenschap op naar de tweede plaats, hij heeft nu 2 punten voorsprong op de derde Garcia maar telt 50 punten achterstand op Day. Wil Kumpen nog de titel pakken, dan moet hij de tweede race winnen en mag Day niet scoren.




Foto's: Marnik Mouchaers



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons