van der Horst

American Festival Zolder: Elite 2: Deflandre wint incidentrijke tweede wedstrijd

Guillaume Deflandre - Racing Total
Guillaume Deflandre - Racing Total
Guillaume Deflandre (Racing Total) heeft zijn eerste zege in de NASCAR Whelen Euro Series beet. Onze landgenoot won de incidentrijke tweede wedstrijd voor Elite 2 die al na de eerste ronde diende geneutraliseerd te worden na een aanrijding in de eerste bocht waarvan polesitter Guillaume Dumarey (PK Carsport) het grootste slachtoffer was. Deflandre die van op de eerste startlijn was gestart kon zo de leiding pakken en behield die ook tot aan de finishvlag.
Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey - PK Carsport
Twee Belgen op de eerste startrij voor de tweede race van de Elite 2, met Dumarey op pole en Deflandre ernaast op positie twee. Bij de start nam Dumarey maar de van op de tweede startrij vertrokken Paul Guiod (Knauf Racing) probeerde in de eerste linkse om binnendoor door te stoten naar de koppositie. Daarbij raakte hij de wagen van Dumarey die rondging en in het grind belandde. Ook Guiod raakte niet verder dan de eerste bocht. De safety car kwam op de baan en de race werd geneutraliseerd. Zowel Dumarey als Guiod konden hun race verder zetten maar waren aangewezen op achtervolgen.

Guillaume Deflandre
Guillaume Deflandre
Bij de herstart ging het alweer mis in de eerste linkse, nu was het kersvers kampioen Thomas Ferrando (Knauf Racing) die het slachtoffer werd van enig duwwerk en in de grindbak bleef steken. De wagen van Ferrando kon echter snel terug de baan opgesleept worden en de race werd geen tweede maal geneutraliseerd. Deflandre reed dan autoritair aan de leiding en wist alle aanvallen af te weren en nam op het einde zelfs afstand van de als tweede geklasseerde Felipe Rabello (CAAL Racing). Dario Caso (Racers Motorsport) vervolledigde het podium. Gil Linster (CAAL Racing) werd vierde maar wist maar nipt Dumarey achter zich te houden die na een helse remonte alsnog als vijfde over de lijn kwam. Dumarey werd alsnog derde in de rookiecup.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Justin Kunz in de tweede Chevrolet SS van PK Carsport eindigde net buiten de top tien. De Mustang van Jerry De Weerdt (Braxx Racing) had last van de lange safety car periode op deze warme dag en met de water- en olietemperatuur in het rood concentreerde De Weerdt zich op het heel houden van de motor. Toch finishte hij nog als twaalfde en werd tweede in de Legend Trophy klasse.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons