van der Horst

American Festival Zolder: Elite 2: Ferrando kampioen – Dumarey op het podium

Podium Elite 2 race 1 Zolder
Podium Elite 2 race 1 Zolder
Thomas Ferrando (Knauf Racing) heeft met gemak de eertse van de twee races voor Elite 2 op te Circuit Zolder gewonnen. Het was de Fransman zijn zevende zege van het seizoen al en met nog een race te gaan is Ferrando al zeker van de titel. Guillaume Dumarey (PK Carsport) reed een uitstekende race, hij bezette in de race lange tijd de derde positie alvorens hij nog voorbij Paul Guiod (Knauf Racing Team) raakte, maar Ferrando bijhouden zat er niet in en dit niettegenstaande een neutralisatie op het einde van de race het deelnemersveld nog bijeen bracht.
  • Powercars
Start race 1 Elite 2 Zolder
Start race 1 Elite 2 Zolder
Thomas Ferrando leek op weg naar een makkelijke zege toen de race geneutraliseerd werd met een safety car voor het weg takelen van een bolide die zich vast had gereden in het grind in de Jacky Ickx bocht. Het hele veld kwam zo terug bij elkaar en met nog drie ronden te gaan werd een herstart gegeven. Ferrando was opnieuw goed weg en reed onbedreigd naar de zege. Als hij zondag de tweede race wint dan evenaart Ferrando het record van Stienes Longin van acht zeges op een seizoen.

Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey stond zesde op de grid maar al bij de start maakte hij enkele plaatsen goed en nestelde zich in derde positie achter Ferrando en Guiod. Dumarey kwam langzaam terug op de Fransman en wist hem alsnog voorbij te gaan. De voorsprong van Ferrando was aanvankelijk echter te groot om nog weg te werken en ook na de herstart wist de Fransman al snel weg te rijden van de Belg. Dumarey wist zijn tweede plaats veilig te stellen en won tevens de Rookie Cup.

Podium Legend Trophy
Podium Legend Trophy
Justin Kunz (PK Carsport) reed een degelijke race en eindigde eenzaam op de vierde plaats. Marconi Abreu (RDV Compétition) pakte de vijfde plaats voor Martin Doubek (Renauer Motorsport) en Nicki Petersen (Mishumotors). Jerry De Weerdt kwam als achtste over de lijn en was eerste in de Legend Trophy. Guillaume Deflandre (Racing Total) vertrok van op de tweede startrij maar eerst maakte hij in de eerste ronde in de chicane contact met een tegenstander en wat verder ging hij naast de Villeneuve Chicane. Deflandre moest achteraan het veld terug aansluiten maar wist nog op te klimmen tot de tiende plaats.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 14 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons