van der Horst

American Festival Zolder: Ercoli wint na teleurstellend slot - Kumpen tweede

Gianmarco Ercoli - Caal Racing - Chevrolet Camaro
Gianmarco Ercoli - Caal Racing - Chevrolet Camaro
Gianmarco Ercoli heeft de laatste NASCAR-race van het American Festival op Circuit Zolder gewonnen. De Italiaan won voor de wederoptredende Anthony Kumpen in een race die gekenmerkt werd door twee neutralisaties. Marc Goossens lag lang op podiumkoers, maar werd rondgetikt in de Eerste Linkse en verloor zo een virtuele tweede plaats. Sebastiaan Bleekemolen finishte als derde. Ercoli deed bovendien een uitstekende zaak in de tussenstand, gezien alle andere protagonisten voor de titel weinig punten pakten.
Pol Van Pollaert strandt in de Eerste Linkse
Pol Van Pollaert strandt in de Eerste Linkse
Gianmarco Ercoli vatte de wedstrijd vanaf de pole aan en behield die uitgangspositie ook na de start, met in zijn zog Marc Goossens, Vittorio Ghirelli en Anthony Kumpen. In de tweede ronde wurmde de Limburger zich in de Eerste Linkse echter voorbij de Italiaan naar de virtuele derde plaats. De posities vooraan zouden niet meer veranderen, Ercoli en Goossens liepen zelfs uit op Kumpen, maar een neutralisatie in ronde 10 - nadat Kumpen's teamgenoot Pol Van Pollaert strandde in de grindbak in de Eerste Linkse - gooide de kaarten grondig door elkaar.

Goossens wordt rond getikt in de Eerste Linkse
Goossens wordt rond getikt in de Eerste Linkse
Er kwam een herstart op vier ronden van het einde, maar daarin liep het goed fout. Ghirelli raakte Goossens in de Eerste Linkse en Maggi kon zijn landgenoot niet meer ontwijken, waardoor hij op zijn beurt werd aangereden door Liam Hezemans die tot slot een tik kreeg van Romain Ianetta. Het publiek maakte zich op voor een zinderende finale, maar de wedstrijd finishte uiteindelijk onder geel.

De volgende wedstrijd vindt plaats in Kroatië; bij die finales eind deze maand zijn er bovendien dubbele punten te verdienen.

Uitslag volgt...

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons