Total 24 Hours of Spavan der Horst

American Festival Zolder: Guillaume Dumarey en Alon Day snelste in vrije trainingen

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Vrijdagnamiddag kregen zowel de rijders van de Elite 1 als van de Elite 2 divisie twee vrije trainingen voorgeschoteld. In Elite 1 was Marc Goossens (Braxx Racing) onze beste vertegenwoordiger, hij topte de eerste sessie maar moest in de tweede in titelfavoriet Alon Day (CAAL Racing) zijn meerdere erkennen. Bij de Elite 2 was het tweemaal Guillaume Dumarey (PK Carsport) die de tabellen aanvoerde.
  • VR Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Marc Goossens - Braxx Racing
Met een ronde in 1:40.122 was Mark Goossens de snelste rijder in de eertse sessie voor Elite 1. Fréderic Gabillon (RDV Compétition) volgde op 0.157 seconde en Stienes Longin (PK Carsport) op 0.164 seconde. Titelkandidaten Alon Day, Borja Garcia (Racers Motorsport) en Anthony Kumpen (PK Carsport) namen de plaatsen vier tot en met zes in. Jerry De Weerdt (Braxx Racing) sloot af met een mooie dertiende tijd, waarmee hij snelste Cup rijder was. In de tweede sessie gingen de tijden naar beneden en niemand was ditmaal opgewassen tegen Alon Day die afklokte op 1:38.776. Marc Goossens bleef goed presteren en tikte als tweede aan met een ronde in 1:38.958. Na Gabillon volgde met de vierde tijd Stienes Longin die zijn ploeggenoot Anthony Kumpen net voor bleef. Jerry De Weerdt reed ditmaal de achttiende tijd.

Guillaume Dumarey - PK Carsport
Guillaume Dumarey - PK Carsport
In Elite 2 stond er vrijdag geen maat op Guillaume Dumarey, die in beide sessies de primus was. Met een tijd van 1:41.151 bleef hij in de eerste sessie Felipe Rabello (CAAL Racing) en Guillaume Deflandre (Racing Total). Pierre Yves Rosoux ronde zijn debuut in de serie af met een twaalfde tijd In de laatste sessie van de dag ging Dumarey nog wat sneller, zijn tijd van 1:40.140 was maar liefst 0.727 seconde beter dan die van Ulysse Delsaux (RDV Compétition), Thomas Ferrando (Knauf Racing) 0.758 klokte als derde af op 0.758 seconde. Deflandre vonden we terug op de elfde plaats net voor Rosoux en De Weerdt.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 13 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons