van der Horst

American Festival Zolder: Nieuwe Wolf GB08 Tornado pakt pole bij debuut

PK Carsport - Wolf GB08 Tornado
PK Carsport - Wolf GB08 Tornado
Ivan Bellarosa heeft de nieuwe Wolf GB08 op pole gezet voor de finale van het Belcar Endurance Championship te Zolder. De kunst was weer om de normtijd van 1:32.5 zo dicht mogelijk te benaderen zonder hem te overschrijden. Lang leek het er op dat de Scuderia Monza by DVB Racing Norma de pole op zak had met een tijd van 1:32.530 maar in de slotminuten zette Bellarosa een 1:32.520 neer waarmee hij de nieuwe Wolf direct de pole schonk bij zijn eerste race in de Belcar.
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
De Norma’s pakten de plaatsen twee tot en met vier met in volgorde de wagens van Scuderia Monza by DVB Racing, McDonald’s Racing en Deldiche Racing. De Porsche 991 van Belgium Racing zette in 1:34.981 de vijfde tijd neer en was alzo de snelste GT wagen, de Porsche bleef de Wolf GB08 van Belgium Driver Academy vzw voor die wel het slachtoffer werd van een sortie. De plaatsen zeven tot en met tien gingen allen naar een Porsche 991, het MExT Racing exemplaar van Stevens/Wauters/Wauters klokte de zevende tijd en is tweede in klasse 1 na de Belgium Racing Porsche van Bonnet/Haane/Derdalee. Verder in de top tien vonden we nog de exemplaren van No Speed Limit, EMG Motorsport en GHK RACING by Speedlover. Op het einde van de sessie werd de MExT Racing echter nog het slachtoffer van een zware sortie waarbij de wagen heel wat schade opliep.

Comparex Racing - BMW M3 GTR
Comparex Racing - BMW M3 GTR
De Comparex Racing BMW M3 GTR van Vanbellingen/Wijtzes eindigde de kwalificatie met een elfde tijd en was daarmee veruit de snelste wagen uit de klasse 4. De VGL Racing Saker van Thienpont/Branckaerts/Barten topte de klasse 3 met een veertiende tijd algemeen. In de klasse 5 ging de beste tijd naar de Skylimit Yokohama BMW E90 325i van Terium/Suffeleers/Hermans. Bij de gastwagens (klasse 7) was het de TRANSAM EURO RACING Transam Camaro van Chalmeta/Fontes die zich de snelste toonde.

Foto's: Marnik Mouchaers
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons